Herning, Dánia. 2012-es Giro. Az alig 9 km-es prológot egy bizonyos Taylor Phinney nyeri. Az akkor 20 éves amerikai versenyző nevével addig, nem igazán találkoztunk. Pedig igazi kerékpáros családból származik. Mivel sok tényező miatt kötődik Olaszországhoz, ő nagyon akarta azt a rózsaszín trikót. Phinney az elmúlt szezonban ugyan csak 1 szakaszt nyert (a Lengyel körön) de a tehetsége vitathatatlan. 2014-ben megkapja pályafutása nagy lehetőségét, indulhat a Tour de France-on.

Giro-2012-Stage-1-Taylor-Phinney-615x346.jpg2012 májusában, rózsaszín trikóban

A csapattagság persze még nem biztos. De a kitűnő időfutam menő Phinney, valószínűleg bekerül a BMC keretébe. Mint Teejay Van Garderen egyik segítője. A 23 éves amerikai már korábban is jelezte szívesen elindulna a Touron, de eddig „csak” két Giro és egy Vuelta részvétel jutott neki.

„Három fő feladatom lesz ebben az évben. Szeretnék jól szerepelni a két kedvenc versenyemen (Sanremo és PR) és jó lenne indulni a Touron. Új masszőröm van, ennek is köszönhetően a téli szünet mindegy egyes napját végig tudtam dolgozni. Ez korábban egyszer sem volt így” – mondja, Phinney. aki bár a coloradói Boulderben született, mégis tökéletesen beszél olaszul. Öt évet élt ugyanis a Lucca közelében található Marostica városában. Phinney egészen 15 éves koráig focizott, óriási Inter szurkoló, elmondása szerint még a Ronaldo féle csapatba szeretett bele. Nem sokkal később édesapjának köszönhetően kezdett el érdeklődni a kerékpár iránt. A papa (Davis Phinney) kétszeres Tour de France szakaszgyőztes, az anyukája (Connie Carpenter) pedig 1984-ben Los Angelesben szintén kerékpárosként lett olimpiai bajnok. Phinney rajong Olaszországért, a család nyaranta Elba szigetén pihen. Érthető tehát, hogy mennyire fontos volt az amerikai versenyzőnek az a 2012-es rózsaszín trikó.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr685761857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása