BG86 2014.03.15. 07:45

Storia d'amore

Matteo-Pelucchi-Italia-IAM-Cycling-tirreno-adriatico-2014.jpgEgy megdöbbentő történet - Matteo Pelucchi és barátnője főszereplésével - azok számára, akik lemaradtak a pénteki közvetítésről.

2010. június 1. Matteo és barátnője Marina Romoli, Lecco környékén edzeni indul. Velük van egyik barátjuk Samuele Conti. Marina olasz válogatott kerettagként épp a GP Valladolidra készült. Egészen addig a drámai pillanatig, ameddig edzés közben nem ütötte el egy autó. A lány óriásit esett, kilyukadt a tüdeje, több helyen megrepedt a gerince, és közel (!) 500 öltéssel varrták össze. De életben maradt. Igaz, örökre tolószékbe kényszerült. A nehéz pillanatokban a Tirreno szerdai szakaszának győztese, Matteo Pelucchi tartotta benne a lelket. A barátja. Akivel mai napig tökéletes a kapcsolatuk. Még 2008-ban ismerkedtek meg az olasz válogatott egyik edzőtáborában. Azóta járnak. A baleset sem befolyásolt a kapcsolatukat. Matteot annyira megrázta a tragédia, hogy nem akarta folytatni a versenyzést. Természetesen Marina beszélte rá a folytatásra. Bízott benne. 2014. március 13-án Matteo Pelucchi pályafutása legnagyobb győzelmét aratta. Szakaszt nyert a Tirreno-Adriaticon. A szerdai győzelmét nem másnak, mint Kristof Goddaertnak ajánlotta. Volt IAM-es csapattársának, aki még a Katari körversenyen is szobatársa volt, s aki február 18-án veszítette életét. Edzés közben.

iamiam.jpg"Szeretjük egymást, ez a legfontosabb" - írta Marina a Gazzetta csütörtöki számában megjelent nyílt levelében

2 komment

Címkék: IAM Tirreno

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr235860765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ruczak 2014.03.15. 13:43:46

Elég súlyos történet! Megkönnyztem! :(
süti beállítások módosítása