Nibali pavé.jpg

Három nappal Alberto Contador után az idei Tour de France egy másik nagy esélye is bejárta az ötödik szakasz útvonalát.

Vincenzo Nibali és csapata megpróbálta megfejteni a titkot, lehetőleg úgy, hogy közben ne történjen hasonló, mint tavaly a Roubaix előtti bejáráson Fabian Cancellarával, aki egy őt követő autó miatt bukott- szerencsére komolyabb sérülés nélkül. Végül semmi ilyesmire nem került sor, az Astana versenyzője gond nélkül végigtekert a kockaköveken, közben több beállítást, guminyomást is tesztelt. Vele tartott a kazah együttesből Jakob Fugslang, Lieuwe Westra, Tanel Kangert, valamint Andrej Grivko is, mindez azt is előrevetíti, hogy jelen állás szerint ők biztosan a segítői lesznek júliusban. A 2012-es Touron harmadik bringásnak egy különleges tanácsadója is volt, a 2003-as Roubaix-n első Peter van Petegem.

Számomra teljesen új tapasztalatot jelentettek ezek a szektorok. Nagyon nehéz szakasz lesz.”- kezdte az értékelést a L'Équipe-nek Nibali. „Itt valóban a specialisták lesznek otthon, sokat fog számítani a tapasztalat és az is, ki találja meg a legjobb beállításokat. Mi is megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni, és elérni, hogy minden rendben menjen. (…) Egyértelmű, hogy itt el lehet veszíteni a Tourt. Elég egy bukás, vagy valamilyen gond a kerékpárral, azonnal el lehet veszíteni fél, vagy akár egy percet is.

 

 

Nagyjából fél 12-kor érkeztek meg Nibaliék az első köves részhez (Gruson – Carrefour de l'Arbre), onnantól egészen a célig (Arenberg) tekertek, miközben az Orchies - Beuvry-la-Forêt szektoron kétszer is végigmentek. „Tudtuk, hogy nem leszünk egy nap alatt pavés specialisták, de megismerte, milyen érzés ilyen köveken kerékpározni- értékelt Guiseppe Martinelli menedzser. „Az biztos, hogy stresszes nap lesz számára, talán még inkább, mint a többieknek. Minden esetre már most van benne egyfajta kép, holnap pedig jön egy újabb edzés a köveken.”

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr936048918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása