BG86 2014.05.18. 10:45

Múlt és jövő

Eléhezett edzés közben. Természetesen a Carpegnán. Nem volt nála semmi. Bement az első boltba, amit meglátott, és enni kért. "Jó napot, Marco Pantani vagyok és rettentő éhes. Nincs nálam pénz, de ígérem, holnap visszajövök és kifizetem". És visszament. Nem kocsival, kerékpárral. Másnap újra megmászta a Carpegnát.

08_19_fotogiro_MGzoom.jpg

A legenda (pontosabban a korábbi jó barát, Andrea Agostini) szerint, ez az eset megtörtént. Tegnap a Giro mezőnye visszatért Panatani egyik kedvenc emelkedőjére, de nagy akciókat nem láttuk. Mindenki kivárt. Az utolsó pillanatig. Ulissiban volt annyi, hogy megnyerje a szakaszt. Cadel Evansben pedig annyi, hogy gond nélkül megérkezzen (mindössze 2 mp -et kapott Quintanától). Így 37 évesen övé a rózsaszín trikó. Tizenkét évvel azután, hogy először, még teljesen ismeretlen versenyzőként felvehette. Cadel már 2010-ben világbajnokként is vezetett összetettben, a korábbi esethez hasonlóan egyetlen napig. Mint mondja, Triesztben kell rózsaszínben lenni, de az is jó jel, hogy most náluk a mez. Ilyen csapattal, nem is meglepetés. Morabito, Quinziato. A kapitány külön kitért rájuk az összes tegnapi interjújában. Ez a BMC eddig tényleg nagyon erősnek tűnik.

De akkor mit mondjuk Diego Ulissiről. Szinte a semmiből került elő, végig megbújt a mezőnyben, és megnyerte a szakaszt. A versenyző, akit legtöbbször azért kritizáltak, hogy nem bírja a viszonylag hosszú és hegyes etapokat. A versenyző aki korábban csak a klasszikusokra koncentrált. Most lehet változik a helyzet, és számolni kell vele. Davide Cassani (az új olasz szövetéségi kapitány) boldog, de realista. Felhívja a szurkolók figyelmét, hogy kezeljék helyén Ulissi sikereit. Ha most jó megy, az nem jelent automatikusan aranyérmet a szeptemberi vb-n. És nem jelent dobogót sem a Giron.

08_00_fotogiro_MGzoom.jpg

Sok esélyeshez hasonlóan ugyanis, Diego sem tartozik a legjobb ITT menők közé. De már nyert két szakaszt. Ez pedig óriási eredmény a Lamprénak. A legendás, korábbi négyszeres LBL győztes Mauro Argentin saját magát látja viszont Ulissiben. Aki tegnapi sikerét, feleségének Ariannának ajánlotta. A hölgy ugyanis megjegyezte, amióta megvan a kislányuk Lia, a papa minden sikere után elfeledkezett róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr766178805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása