Mezgec .jpg

A harmadik győzelmét aratta a szlovén versenyző Katalóniában. Contador tekert a jóváírásért, ám végül „csak” a hatodik lett a mezőnyhajrában.

A hegyek, a hideg két napja után péntekre már egy síkabb, melegebb (11 fokos) szakasz következett a katalán körön a maga 218 km-vel. Az útvonal előzetesen nem tűnt nehéznek, ám 6,3 km-rel a cél előtti második kategóriás emelkedő ígért egy kis lehetőséget a jóváírásra és a nem mezőnyhajrára pályázóknak.

Bő ötven kilométer megtétele után egy hét főből álló csoport szökött meg, a mezőny nem igazán aggódott miatta, közel 9 percre is megnőtt az előnye a Steven Kruijswijk (Belkin), Marcus Burghardt (BMC), Jérémy Roy (FDJ), Pierre Rolland (EuropCar), Georg Preidler (Giant-Shimano), Angel Madrazo (Caja Rural), Lukasz Owsian (CCC)-alkotta brigádnak. Ekkor a Katyusa kicsit komolyabb tempót kezdett el diktálni, a fór pedig szépen lassan elfogyott.

A nem sokkal a cél előtti emelkedő, vagyis az Alt de Lilla alján Ryder Hesjedal (Garmin) indított, majd jött Lieuwa Westra (Astana), utána Daniel Navarro (Cofidis) és Phil Gaimon (Garmin) próbálkozása, sőt, Alberto Contador (Tinkoff) is kísérletezett, de egyiküké sem volt sikeres, végül mindenkit utolértek. Végül a mezőnyhajrá döntött, ezúttal is az első két szakaszt megnyerő Luka Mezgec (Giant-Shimano) javára. A legérdekesebb a szlovén sikere mellett Contador próbálkozása volt, a spanyol komolyan gondolta, hogy támadni fog, ahol csak tud. A legjobb sprinterekkel azonban nem tudta felvenni a versenyt, hatodik lett, ami magához képest remek eredmény, ám jóváírást csak az első három helyezett kap, így maradt a négy másodperces hátránya Joaquim Rodriguezzel (Katyusa) szemben.

 

Nyilatkozatok

Luka Mezgec: A szakasz során nem gondoltam volna, hogy ez fog történni, mert gyengének éreztem a lábaimat- szerintem a tegnapi hideg miatt. Nagyon koncentráltam arra, hogy túléljem a hegyet. Az utolsó kilométeren Warren Barguil hozott remek helyzetbe. Tudtam, hogy elől, de nem legelöl kell lennem a végén az utolsó kanyarnál, szerencsére össze is jött. Óriási, hogy még egy ilyen fiatal csapattal is ekkora szerepet tudunk játszani ezen a versenyen.

Joaquim Rodriguez: Mindannyian tudtuk, hogy Contador nem fog belenyugodni a helyzetébe, és támadni fog- meg is tette. Amikor megindult a Lillán, vele kellett mennem, de nagyon nehéz volt. Teljesen a vörös zónába kerültem, de sikerült kontrollálnom a történéseket. A csapat végig kézben tartotta a szakaszt, egyszer sem tudott váratlanul támadni. A következő két napon is igyekszünk hasonlóan cselekedni, de természetesen kicsit aggódom az időjóváírások miatt. Persze ez is a verseny része, el kell fogadni, hogy vannak.

Alberto Contador: A legfontosabb, hogy milyen érzéseim vannak- pozitívak! Nagyon jól regenerálódtak a lábaim, ennek kifejezetten örülök. Fontos volt, hogy elől legyek az emelkedőn, de nem igazán terveztem, hogy támadok, mivel ilyen széles úton, szembeszélben lehetetlen elszökni. Van még hely a folytatásban, ahol lehet csinálni egy-két dolgot, de a lényeg tényleg az, hogy mennyire jól tudom összeszedni magamat napról-napra.”

 

A katalán kör 6. szakaszát élőben közvetítjük ma délután fél 4-től az Eurosporton.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr445884249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása