Petacchi és Renshaw. Lehet, hogy ennyi elég is lenne a cím magyarázataként. Kiváló versenyzők, és remek segítők. Jövőre mindketten azért fognak dolgozni, hogy Mark Cavendish a lehető legtöbb győzelmet szerezze meg.

Persze, az idei év sem volt éppenséggel gyenge Cav számára (öt szakaszt nyert a Girón) de tavasszal nem egy alkalommal „kritizálta” a csapatát. Ne felejtsük el, Cavendish a katari körversenyen aratott sikerei után, egészen a Giro d’Italia első, nápolyi szakaszáig nem tudott győzni. Az Omega idővel reagált sztársprintere „kérésére”, és a lehető legjobban megerősítette a vonatot. Alessandro Petacchi júniusban csatlakozott Cavendish mellé, és a korábbi ellenfelek, szinte rögtön egy hullámhosszra kerültek. Jó példa erre a Brit körversenyen aratott három győzelem.

giro11st2-PETACCHI_WINS.jpgAmikor még ellenfelek voltak. A 2011-es Giro pármai befutója. Balra Petacchi, jobbra Cavendish

A Tour csapatból ugyan Petacchi kimaradt, de jövőre lesz esélye arra, hogy akár két nagy körversenyen is megmutassa magát. Mint, Mark Cavendish egyik legfőbb segítője. Csak azért az egyik legfőbb segítő, mert Mark Renshawt is megszerezte az Omega. Az ausztrál versenyző - aki a Belkintől érkezett - kitűnően ismeri Cavot, hiszen két évig együtt tekertek a HTC-ben. Az ottani együttműködésük pedig nagyon eredményes volt. Cavendish 2009-ben győzött a Milano-Sanremon, és 3 szakaszt nyert a Girón, majd 6-ot a Touron. Ráadásul Renshaw és Cav jó barátok, ami szintén fontos szempont. Mint ahogy az is, ahogy Alessandro Petacchi gondolkozik a saját szerepéről. Az olasz versenyző már nem fiatal (januárban lesz 40 éves) így már nyugodtan megtehetné, hogy csak tv-ből követi a versenyeket. Mindent elért, amit egy sprinter elérhet. Ale (!) 48 szakaszt nyert a három nagy körversenyen, és győzött az olaszok számára legrangosabbnak számító egynaposon, a Milano-Sanremon is. Mégsem vonult vissza, hanem beállt segítőnek.

_67507016_67507015.jpgCav idén 5 szakaszt nyert a Girón, és a ponttrikót is megszerezte

Ivan Basso nyilatkozta: egy versenyző nagyságát épp az határozza meg a legjobban, ha pályafutása végéhez közeledve tisztában tud lenni saját lehetőségeivel. Petacchi márpedig pontosan érzi/érezte mire lehet képes a jövőben. Valószínűleg a Lampréban már nem kapta volna meg azt a segítséget, ami ahhoz kell, hogy fontos versenyeken érte dolgozzanak a társak. Ráadásul Ferrari és a frissen igazolt Modolo személyében, két fiatal sprinterrel rendelkezik az olasz csapat. Petacchi így váltott, és beállt segítőnek a világ egyik leggyorsabb versenyzője mellé. Már a Brit körversenyen is láthattuk, nem döntött rosszul. Renshawnak köszönhetően pedig még erősebb lett az Omega vonata.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr875568351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása