Mindenkit meglepett a hír. Pont most, amikor alig történik valami. A La Gazzetta dello Sport információi szerint, Oleg Tinkov 7 millió euróért megveszi a Saxo Bank csapatát Bjarne Riistől. Az üzlet létrejöttét  az érintettek egyelőre még nem erősítették meg, de a tulajdonosváltásra elég nagy az esély.

4924369-cycling-esp-tas-doping-contador.jpg

Amikor Alberto Contador már teljesen megnyugodott a jövőjét illetően, vasárnap délután bombaként robban a hír: Bjarne Riis (és a dán Saxo Bank) lemond tulajdonjogáról, és eladja a csapatot az orosz milliomosnak, Oleg Tinkovnak. Hét millió eurós vételárról hallani de hangsúlyozzuk, ez még nem hivatalos. A Gazzetta információ szerint az is elképzelhető, hogy Michael Rasmussen könyvének köszönhetően ismét doppingvádakkal gyanúsított Riis, végleg hátat fordít az országúti kerékpárnak. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy pár héttel korábban a Tinkoff Bank tulajdonosával  kapcsolatban már a Cannondale-es lehetőséget is sokan biztosra vették. A megegyezés mégsem jött létre.

Ha orosz kézbe kerül a Saxo, elég nehéz helyzetbe kerül a csapat legnagyobb sztárja, Alberto Contador. A spanyol versenyző ugyanis épp Oleg Tinkov távozása - és a Riisel való jó kapcsolata - miatt kötelezte el magát jelenlegi munkaadójához. Contador még egy 15%-os fizetéscsökkentésbe is belegyezett, bizonyítva szándék komolyságát. Adja magát a kérdés, mi lesz a 2015-ös idény végig szerződéssel rendelkező spanyol versenyzővel, ha Tinkov úr lesz az új tulaj? Emlékezhetünk rá, az orosz üzletember a Tour de France-t követően saját twitter oldalán támadta Contadort, akit elkényeztetett és túlfizetett sztárnak nevezett. Nehezen elképzelhető, hogy ők probléma nélkül tudnának együtt dolgozni a következő szezonban...

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr105613015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása