BG86 2013.12.03. 11:59

Mint a Real Madrid

A Gazzetta előre megmondta. Az olasz sportnapilap november 3-i számában közölte a hírt, miszerint Oleg Tinkoff megveszi a Saxo Bank csapatát. A tegnapi folyamán hivatalosan is bejelentették az üzletet, vagyis jövőre már Tinkoff-Saxo néven versenyeznek Alberto Contadorék.

Bagbl8jIYAAutAg.jpg large.jpgMegadták a módját az ünneplésnek. Oleg Tinkov (jobbra fehérben) és Bjarne Riis (szemben szemüvegben) egy 1982-es Chateau Palmerrel koccintottak.

Közel 13 millió eurós éves költségvetéssel dolgozhat az új csapat, amely Tinkov úr szerint kicsit olyan lesz, mint a Real Madrid. "Miénk a legjobb sportigazgató, és miénk a világ legjobb versenyzője is" - mondta az orosz üzletember, aki pár hete majdnem megvette a Cannondale csapatát. Ahhoz képest, hogy a Tour de France után Contador még elkényeztetett, túlfizetett és motiváció nélküli versenyző volt (az emlékezetes Twitter üzenet...) ez most elég érdekes nyilatkozatnak tűnik. A spanyol versenyző erőltetett mosollyal ülte végig a hétfői sajtótájékoztatót, majd nem győzte dicsérni az új tulajdonost. Nem mellesleg Contador jelezte, kitölti 2015-ig szóló szerződését. A hírek szerint Bjarne Riisnek a Dániában ellene zajló nyomozás miatt kellett kissé a háttérbe húzódnia. Igaz, további 3 évig biztosan a csapat mellett marad, mint sportigazgató. Vagyis a jövőben kizárólag a szakmával fog foglalkozni, nem pedig a szponzorok felkutatásával. A sajtóban közben megindult a találgatás, ki érkezhet a Tinkoff-Saxohoz. Mivel Peter Sagan szerződése 2014 végén lejár, sokan elképzelhetőnek tarják, hogy a szlovák versenyző Riis csapatánál folytatja. Ez legalább akkor meglepetés lenne, mintha - ilyen előzmények után - Contador kitöltené a megállapodásából még hátralévő két évet...

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr605672994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása