Wiggins Mallorca.jpg

A Sky versenyzője beszélt a szezonnal kapcsolatos céljairól, és a jutalmak körüli mizériáról is.

Jól sikerült befejeznem az előző idényt, hiszen megnyertem a brit körversenyt, majd rajthoz állhattam a világbajnokságon is, ami jó alap volt a téli felkészüléshez. Most újra itt vagyok Mallorcán, ez már egy bevett szokás nálunk így januárban. Most már csak azt várom, hogy újra versenyezhessek februárban, éppen itt.” (Az andalúziai körversenyt élőben közvetítjük február 19-től 23-ig az Eurosporton és az Eurosport2-n.)

Ami komolyabb távlatú célokat illeti, elég konkrét elgondolása van a következő fél évről.

Nagyon szeretnék újra rajthoz állni a Tour de France-on. Ez a hosszú távú célom. Nagyon szeretnék újra része lenni ennek a sikeres csapatnak. Nagyon hiányzott tavaly... Amikor kívülről, televízióból figyeled jössz csak rá, hogy mennyire nagyszerű verseny is a Tour. Ráadásul nyilvánvalóan nagy lehetőség az idei, hiszen az Egyesült Királyságból rajtol. Fantasztikus lenne részt venni rajta korábbi győztesként.

Azt a kérdést, hogy addigra már 34 éves lesz, mire lehet képes, szokásához hűen kikerülte:

Jelen pillanatban csak az foglalkoztat, hogy megszerezzem a kellő alapot a szezonhra. Szeretnék ugyanolyan jól szerepelni már az előszezonban is, mint 2012-ben. Vannak nagy céljaim, az első harmad legnagyobbja a Tour of California májusban, jó lenne minél jobban teljesíteni Amerikában. Utána pedig újra ott lenni a Tour de France-on, a csapatban, bármilyen feladattal a címvédő, Chris (Froome) oldalán. Két brit győztessel, az Egyesül Királyságból rajtolva, nem akármilyen élmény lesz valamennyiünk számára.”

Wiggins Mallorca2.jpg

Ezekből a sorokból az olvasható ki, hogy a Tour első brit győztese be fog állni a sorba, és segíteni fogja Froome-ot, de ismerve Wiggins-t, azért várjunk még vele egy kicsit. Kettejük viszonya közel sem baráti, David Walsh tavaly novemberben megjelent könyvéből (Inside Team Sky) ugyanis kiderült, hogy a 2012-es francia körön látott Froome-támadások után az időfutam olimpiai bajnoka egy pennyt sem utalt át Froome számlájára abból az egymillió fontból, amit a csapattól kapott a háromhetes megnyeréséért. A dél-afrikai csak csapattársától, Richie Porte-tól tudta meg, hogy a többiek- a hagyományoknak megfelelően- kivétel nélkül kaptak jutalmat Wiggotól. Az ügy több mint egy évvel később zárult le, az országúti világbajnokság előtt- amelyen hosszú idő után versenyeztek újra együtt- egy héttel Froome is megkapta a bónuszát.

E mögött egy egész történet lakozik. A lényeg az, hogy ez egy belső ügy. Csalódás, hogy egy ilyen a nyilvánosság elé jutott. Mindennek megvan az oka, hogy miért történt úgy ahogy... Elég fura ez az egész.

Minden esetre íme egy újabb ok, amiért már most izgatottan várjuk az idei Tour de France-t. Tavaly, miután Wiggins kijelentette, hogy mégis szeretne ott lenni Franciaországban, Brailsford megfenyegette, ha nem tartja be a csapatutasításokat, három-négy havi fizetésétől fosztja meg, és azt egyenesen Froome-nak utalja át. Végül ilyenre nem került sor, hiszen a címvédő nem volt ott a korzikai rajton.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr445784718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vuella 2014.01.27. 11:26:09

Ez jó hír Cápa komámnak és Bercinek. Wigo és Froom gyilkolássza egymást, de az is lehet, hogy Wigo többet ivott egy pohárral...
süti beállítások módosítása