Hofland.jpg

A várakozásoknak megfelelően a második etap is mezőnyhajrát hozott az év első európai World Tour versenyén.

Mindenki a Bouhanni-Degenkolb csata visszavágójára volt kíváncsi a Párizs-Nizza első szakasza után, és ennek megfelelően is alakultak a történések a nap nagy részében Rambouillet és Saint-Georges-sur-Baulche között. A Giant és az FDJ diktálta folyamatosan a tempót a mezőnyben, hogy Delaplace (Bretagne) és Saramotins (IAM) szökése ne bizonyuljon sikeresnek. Habár a lett tovább bírta mint francia kollégája, hat kilométerrel a vége előtt már az ő előnye is elfogyott, így jöhetett a mezőnyhajrá. Ahogyan vasárnap, úgy a német és az összetettben vezető Bouhanni most is fej-fej mellett haladt a kicsit emelkedő utolsó fél kilométeren, de egyikük sem volt annyira gyors és helyezkedett olyan jól, mint a holland Moreno Hofland (Belkin), aki egyből egy szakaszgyőzelemmel hálálta meg csapatának a szerződéshosszabbítást.

Holflandot idén már láthattuk etapot nyerni Andalúziában, második lett Boonen mögött a Kuurne-Brüsszel-Kuurne versenyen, most pedig egy újabb ponttal bővül az egyre jobban alakuló önéletrajza. Degenkolb csakúgy mint tegnap, második lett, Bouhanni pedig harmadikként zárt. Utóbbi sárga trikója komoly veszélyben volt, hiszen a jóváírásoknak köszönhetően Gianni Meersman (Omega) virtuálisan átvette tőle a vezetést, ám 10km-rel a vége előtt bukott, amit követően a mezőny üldözésébe kezdett. Ezt a kísérőkocsi szélárnyékának segítségével tette, méghozzá hosszú időn keresztül, amiért a zsűri megbüntette 10másodpercre, ráadásul még így sem sikerült felzárkóznia a többiekhez- jelenleg 1perc 31mp-es hátrányával a 102.

Ami a végső győzelemre esélyeseket illeti, a jóváírásoknak és szétszakadásoknak köszönhetően Geraint Thomas (Sky) áll a legjobban, 5 másodperccel megelőzve Betancurt (AG2R), 7-tel Nibalit (Astana), Rui Costa-t (Lampre) vagy éppen Majka-t (Tinkoff).

Valami nem stimmel Andy Schleckkel (Trek), aki ugyan nem volt benne egyik bukásban sem, de az egész napot a mezőny végén, majd mögött töltötte, és már közel kilenc perc a hátránya az összetettben.

 

Folytatás kedden, a harmadik szakaszt élőben közvetítjük az Eurosporton 14:45-től.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr445853213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása