Mindkét ország rózsaszínbe öltözött. Többen voltak az utak mentén, mint az 1998-as Tour idején. Sikeres volt a Giro írországi rajta? Hát persze. A válasz egyértelmű. A két házigazda közel 15 millió eurót fektetett a rendezésbe, és úgy tűnik megérte. Több mint 500.000 szurkoló az első 3 szakasz során, amelyről az ESB el is készítette rövid értékelését.

LAPR1312-010-U202073401470tBG--940x470@Gazzetta-Web.JPG

Egy csapatidőfutam, két mezőnyhajrá, Matthews továbbra is rózsaszínben. Túl vagyunk, az írországi szakaszokon nézzük, mik voltak a verseny eddigi legnagyobb tanulságai:

- Írországban tényleg mindig esik.

- Jó, hogy Wiggins inkább Kaliforniában indul.

- Marcel Kittel elképesztő. Amit pedig vasárnap csinált, arra tényleg nehéz jelzőt találni. A dublini befutó utolsó 250 méterét, 16 másodperc alatt tette meg, vagyis 15,6 méter haladt másodpercenként. Huszonkét lábfordulat, 54/11-es áttétel mellett, és 73 km/órás csúcssebesség. Ezek azért elég durva adatok.

- Nagyon úgy tűnik, addig nem fogunk izgalmas sprintet látni, ameddig Kittel ott van a mezőnyben. Egyik fő riválisa Giacomo Nizzolo azt mondta róla, hogy a világ legjobbja és verhetetlen. A remek csapattal rendelkező Elia Viviani szerint, mindenki láthatta mi a helyzet az erőviszonyokat illetően. Hiba hozta Gatto és Ratto kiválóan az olasz sprintert, Kittelt ez nem igazán érdekelte. A belfasti hajrában még csak a 13. pozícióban volt az utolsó kanyarban (vagyis 350 méterrel a cél előtt) + elhagyta a csapattársait, de így is simán nyert. Elég nagy csoda lenne, ha nem ő lenne az első Bariban. De hogy eljut-e Triesztig? Azt még ő sem tudja.

868517dbe673ab58905512991603d597-025-kaIB--940x470@Gazzetta-Web.jpg- Marcel Kittel megnyerte az első két mezőnyhajrát – a vasárnapit ráadásul a 26. születésnapján - így a nagy háromheteseken elért győzelmeket tekintve feljött a ranglista 8. helyére. A még aktív versenyzők listáját Alessandro Petacchi vezeti (48 sikerrel, ebből hivatalosan 22 jött össze a Giron), Kittel már 7-nél jár (2 Giro, 4 Tour, 1 Vuelta).

- Michael Matthews érkezhet meg rózsaszín trikóban Olaszországba. Az Orica ausztrál sprintere 8 mp-el vezet a mezőny legidősebb versenyzője, a 13. Giroján induló Alessandro Petacchi előtt.

- Az első három nap – igazából, a csapatidőfutam - legnagyobb vesztese, Joaquim Rodríguez. Már 38 mp a lemaradása Quintana, és 1.28 Uran mögött. Puritonak (aki ma ünnepli a 35. születésnapját) támadnia kell, talán már szerdán.

- Nagyon tartott az ismeretlen utaktól, nem is úszta meg bukás nélkül Michele Scarponi. Az Astana kapitánya 50 km-el a cél előtt esett, Agnolihoz, Gasparottohoz, és Cunegohoz hasonlóan. Szerencsére senkinek nem lett komolyabb baja. Nem sokkal később Scarponi az egyetlen olyan nagy név volt, aki nem 11 másodperces hátránnyal érkezett meg.

LAPR1483-021-kgBF--940x470@Gazzetta-Web.JPG

- Ahogy az várható volt, nagyon aktívak voltak a szabadkártyával induló olasz csapatok versenyzői. Szombaton Fedi, vasárnap Cecchinnel volt szinte egész nap szökésben a Neri Sottoliból. Az ex. Vini Fantini embereitől, ez mondjuk nem is nagy meglepetés. Ők ezért jöttek az olasz körre. Meg persze egy szakaszgyőzelemért.

- Május 14. és 15. Erre a két napra érdemes lesz figyelni. Mindkét alkalommal kategorizált emelkedő tetején lesz a cél. Elképzelhető, hogy a komolyabb hátrányban lévő versenyzőktől, már itt láthatunk akciókat. A 8. etap (Folgino-Montecopiolo) már különösen durva lesz: 3 komoly emelkedő, az utolsó bő 50 km-en belül. És természetesen hegyi befutó.

- Ádinak köszi az írországi infokért és azért, hogy szerzett nekem Giros csomagot:)

 

  • Az első 3 szakasz legjobb fotói: ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr666155076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása