italy-s-diego-ulissi.jpg

 Contador, Majka, Valverde. Tavaly októberben őket megelőzve lett első a Milano-Torino egynaposon. Evans, Uran, Rodríguez. Tegnap őket verte meg a vigganoi befutó során. Nincs még 25, máris két Giro szakaszgyőzelemnél jár. Ma mindhárom olasz sportnapilapnál a címlapon kapott helyet, a Gazzetta az egészen kiválónak számító 9-es osztályzattal jutalmazta a szerdai teljesítményét. Ő Diego Ulissi, az olaszok egyik legnagyobb jövőbeli reménysége, és első szakaszgyőztese a 97. Giro d'Italián.

Nem véletlen az a keresztnév. Ulissi édesapja óriási Maradona szurkoló volt... A kis Diego hét éves korában kezdett tekerni természetesen az apuka Mauro hatására, aki mountain bike-ban volt olasz bajnok. A Lampre versenyzője hatalmas Juventus szurkoló, a tavalyi Lengyel kör előtt a san marinoi Prestigo cég limitált példányszámú Juvés festésű kerékpárjához is hozzájutott. Cecinai születésú, így ha a foci kerül szóba, a Livorno eredményeit is figyeli (a csapat épp a hétvégén esett ki a Serie A-ból). Az előző idényben 10 nap alatt nyert három rangos versenyt, köztük Milano-Torinót. Visconti kizárásának köszönhetően volt már győzelme a Giron (ITT a video), de messze nem olyan rangos, mint a tegnapi.

Az új olasz szövetségi kapitány, a RAI Sport korábbi szakértője Davide Cassani azt mondta Ulissiről, olyan erős mint Kittel volt a sík etapokon. Kicsit hasonlít a legendás, korábbi négyszeres LBL győztes Moreno Argentinra. Diego a tegnapi győzelmét Galbusera úrnak, a Lampre fáradhatatlan tulajdonosának ajánlotta, aki már 1991 óta van jelen a sportágban. És milyen érdekes: a tíz évvel ezelőtti Giron, épp ezen a napon (csütörtökön) vehette fel először Damiano Cunego a rózsaszín trikót.

 

Diego-Ulissi-wins-Giro-stage-five-630x419.jpg

2011 május 25.-e után, Diego Ulissi tegnap újra szakaszt nyert a Giron

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr386169171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása