A modern éra legidősebb versenyzőjeként májusban dobogón állhatott a Giro d’Italián. 2009-be világbajnok, két évvel később Tour de France győztes lett.  Természetesen Cadel Evansről van szó, aki a napokban bejelentette: többé nem látjuk indulni a francia körversenyen.

Giro2013_15_etape_Cadel_Evans_og_Vincenzo_Nibali.jpgCadel Evans májusban harmadik lett a Giron. 36 évesen...

„Sajnálom, hogy ilyen teljesítménnyel és eredménnyel kellett elköszönnöm a Tourtól. Úgy tűnik, az idei volt az utolsó alkalom, hogy ott versenyeztem. 2014-ben a Giro d’Italiára készülök kiemelten.  Nagyon szeretem az olasz kört, ez volt az első háromhetes, amin pályafutásom során elindultam. Az elmúlt 10 évben mindent a Tour de France-nak rendeltem alá. Ennek most vége. Szomorú vagyok, hogy el kell köszönöm a versenytől, de nincs mit tenni” – nyilatkozta Cadel Evans, aki februárban ünnepli a 37. születésnapját. A BMC versenyzője bár egyértelműen nem mondta ki, nyilván érzi, hogy jövőre nem sok esélye lenne a Nibali-Froome-Quintana-Contador négyessel szemben.

Evans pályafutása során kilencszer indult a Touron, és háromszor állhatott dobogóra. Idén viszont csak 39. lett összetettben. (ne felejtsük el, a BMC legjobb embere nem Tejay van Garderen, hanem Steve Morabito volt…)

Tavasszal viszont az ausztrál versenyző remekül ment a Giron, harmadik lett a Nibali-Uran kettős mögött. Sőt, ha nincs gondja a kerékpárjával, talán a Tre Cime di Lavaredon megtartja a második helyét. Cadel tehát elköszönt a Tourtól, és teljes mértékben a jövő évi olasz körversenyre koncentrál.

„A szezont valószínűleg a Tour Down Under-en kezdem. Régen indultam ott, hisz mostanában mindig a Tour volt a fő versenyem. De 2014-ben változtatok, hiszen májusra kell csúcsformába kerülnöm.  Az ardenneki klasszikusokat is kihagyom, az egyik legfontosabb felkészülési versenyem a trentinoi kör lesz. A Giro? Kiegyensúlyozott az útvonal, amely inkább a hegyimenőknek kedvez. Azt gondolom lehet esélyem arra, hogy felülmúljam az idei teljesítményemet”.

Giro2013_3_etape_Cadel_Evans_.jpgCadel Evans számokban:

1999 óta profi

15 nagy körversenyen indult

2009-ben Mendrisioban világbajnok lett

2011-ben Tour de France-t nyert

Mindhárom nagy körversenyen állt már dobogón (a Giron idén, a Vueltán 2009-ben volt harmadik)

2013-ban egy szakaszt nyert: a Tour of Albertán

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr965601392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása