BG86 2014.01.13. 17:41

Greipel és a többiek

Huszonnyolc győzelem nem kevés. Az előző szezonban megszerzett 307 World Tour pont, annál inkább. Greipel és Roelandts nélkül nagy gondban lett volna a Lotto, ez a két versenyző szerezte meg ugyanis a csapat pontjainak közel (!) 80%-t. Három napja a belga együttes Mallorcán edzőtáborozik, az eddigi tapasztalatokról Bart Leysen sportigazgató nyilatkozott.

1237_resized_detail_640_0_1_1_1.jpg

„A decemberi táborhoz képest a legnagyobb változás, hogy most teljesen más intenzitású és hosszúságú munkát végeznek a versenyzőink. Főleg Dehaes és Van der Sande, ők hamarosan kezdenek a Tour de San Luison. A többiekkel nem soká visszatérünk ide, még egy hét erejéig. Fokozatosan terheljük a versenyzőket, de nagyon figyelünk a megfelelő mennyiségű pihenőre is. Múlt vasárnap például csak 1.5 órát tekertünk. Átlagosan 5 órát töltenek kerékpáron a srácok"- mondja Bart Leysen, a Lotto sportigazgatója.

bgbgbg.jpgA Lotto 2013-as győzelmei

Mallorcán kiváló az idő. Ez a 15-18 fok, abszolút alkalmas a minőségi munkához. Egy pihenőnapunk van a héten, ezt követően növeljük a tempót. Monfort és Gallopin az 5 órás edzések végén, mindig időfutam kerékpárral gyakorol. Ők a három hetes versenyzőink, szükségük van ezekre a tesztekre".
Az előző évhez hasonlóan, idén is Andre Greipelen múlik a Lotto eredményessége. A 31 éves sprinter a legutóbbi szezont (német bajnokként) 14 győzelemmel, köztük egy emlékezetes Tour szakaszsikerrel zárta. 2014-ben az a Tour Down Under lesz Greipel első versenye, ahol tavaly 3 győzelmet szerzett.

Győzelmek, és a Lotto legeredményesebb versenyzői az elmúlt 3 idényben:

2013- 28 (Andre Greipel, 14 győzelem)

2012- 27 (Andre Greipel, 19 győzelem)

  2011- 29 (Philippe Gilbert, 18 győzelem)

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Lotto

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr195756376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása