Lovassy Hushovddal.jpg

Lovassy Krisztián képviseli a színeinket a ma rajtoló norvég körön, amit az Eurosport2 közvetít.

 

Sokszor merül fel az a kérdés, hogy vajon mikor juthat el újra magyar kerékpáros egy Tour de France-ra, Giro d'Italiára. Nos, ha még nem is járunk ezen a szintén, legalább újra létezik olyan, egész Európában közvetített verseny, amelyen honfitársunkért is szoríthatunk. Ez az – idén – az Uno-X Tour of Norway elnevezésű 2. HC besorolású viadal.

Lovassy Krisztián tavaly még az Utensilnord versenyzője volt, ám a télen kapott egy lehetőséget, amivel élni is tudott: a Team FixIT.no nevű, újonnan alapított ,szintén kontinentális együtteshez szerződött, amelynek szüksége volt egy jó sebességgel rendelkező versenyzőre. A csapata – a tavalyihoz hasonlóan – szintén harmadosztályú, de azzal, hogy Norvégiában egyre több versenyt rendeznek, ráadásul a szervezők sokkal jobb anyagi körülmények között dolgozhatnak, ez a döntés mindenképpen előrelépésnek számított. Eddig ebben a szezonban Umagban szerepelt a legjobban, egy 1.2-es versenyen lett 12., legutóbb viszont a Visegrád 4 Kerékpárverseny Magyar Nagydíján nem sikerült célba érnie.

Együttesében Krisztián lesz az egyetlen nem norvég, a mezőnyben viszont nagyszerű ellenfelei akadnak. A legnagyobb sztár az idei Milánó-Sanremo győztese, Alexander Kristoff (Katyusa), aki tavaly három szakaszt nyert ezen a viadalon. Az összetett legnagyobb favoritja Lars Petter Nordhaug (Belkin), ő az egyik napon gyakorlatilag a saját otthona előtt is elteker majd, vagyis abszolút hazai pályán tekerhet, ráadásul olyan segítői lesznek, mint Stef Clement, Sep Vanmarcke vagy éppen Bauke Mollema. A harmadik World Tour-csapat, amely képviselteti magát a Tinkoff-Saxo, mely elsősorban Daniele Bennati és Matteo Tossatto révén érhet el jó eredményt, de talán érdemes lesz figyelni a Romandie-n a fiatalok sorában harmadikként záró Edward Beltranra is. A Pro-Kontinentális alakulatok közül az IAM, a UnitedHealtcare, valamint a Gerald Cioleket is soraiban tudó MTN-Qhubeka is erős kerettel érkezett.

Az öt napos viadalon a mezőnyhajrák lesznek többségben, a szintrajzokat nézve legalább három etap zárulhat azzal, az összetettről viszont a pénteki fog dönteni, akkor lesz a Budori hegyi befutó.

Ami biztos, a mindössze negyedik kiadásánál tartó versenynek új győztese lesz, mivel a 2011-ben első Wilco Kelderman, valamint az elmúlt két évben legjobbnak bizonyuló Edvald Boasson Hagen egyaránt a Giro d'Italián teker ezekben a napokban.

 

A verseny első szakasza ma este 10 órától lesz látható az Eurosport2-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr1006190659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása