BlWzS8ICUAA3MXn.jpgJó jel a vasárnapi Amstel előtt: Philippe Gilbert nyerte a Brabantse Pijl belga egynapost. Amióta a BMC versenyzője 2012-ben világbajnok lett, csak kétszer tudott győzni (az első siker, még a tavalyi Vueltán jött össze). 

Túlzás lenne azt állítani, hogy 2012-es világbajnoki címe óta sikert, sikerre halmozott volna Philippe Gilbert. A szivárványszínű trikóban semmi sem jött neki össze, ma viszont ő volt a legesélyesebb a sokak által csak a vasárnapi Amstel előversenyének tartott Brabant nyílon. A verseny igencsak furcsára sikeredett, jó hatvan kilométerrel a cél előtt vette kezdetét a káosz, amikor a szökevényeket egy négyfős üldözőcsoport vette célba, amelynek három tagja is az Omega versenyzője volt. Serryék azonban nem jártak sikerrel, mivel hátul a BMC óriási tempót diktált. Amikor a csapat teljesen elfáradt, Gilbert egyedül próbált felzárkózni Gerrans-ékhez, ám amire sikerült- 11 km-rel a cél előtt- a mezőny is megfogta őket. Innentől a kérdés az volt, maradt-e annyi ereje a belgának, hogy így is az élen végezzen.

Gilbert.jpg

A válasz igen, hiszen a nem sokkal a vége előtti utolsó emelkedőn (összesen 26-szor kellett a nap során felfelé kaptatniuk a bringásoknak) Arashiro indított, de hamar elfáradt és így visszaesett, míg az egész tavasszal jó formában tekerő Michael Matthews pedig kicsit későn indított, így a végén szűk egy kerékkel kikapott. ITT a videó! „Három éve igazoltam a BMC-hez, és ez az első tavaszi sikerem.”- nyilatkozta a verseny után a Brabant nyilat 2011-ben is megnyerő bringás. „Mindig jót tesz az ember önbizalmának, ha győzelemmel kezdi az idényt. Korábban, ha így történt, a folytatás is jól alakult. Még magabiztosabban állhatok oda a következő versenyek rajtjaihoz.” 

Kezdésként rögtön vasárnap az Amstel Gold Race-en, amit délután 2-től élőben közvetítünk az Eurosporton.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr866044125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása