Wiggo.jpg

Ez az év eddig leginkább Alberto Contador feltámadásáról szólt a kerékpársportban, Alejandro Valverde is úgy fogalmazott, régen érezte magát annyira erősnek mint most, és az eredményei is ezt bizonyítják. A sort Sir Bradley Wiggins folytatja, aki a Roubaix-n nyújtott remek produkciója (9. hely) után, ezúttal a számára kiemelt jelentőségű Kaliforniai körverseny egyéni időfutamán oktatta a mezőnyt.

 

Sok olyan versenyző van, aki akkor is azt mondja, hogy nagyszerű formában van, ha ez nem feltétlenül igaz. „Wiggo” nem kertelt, a verseny előtti sajtótájékoztatón azt mondta, remekül dolgozott az elmúlt fél évben, pontosan annyi a testsúlya, mint amikor Tour de France-t nyert. Egyelőre a teljesítménye is ugyanolyan, amit az 51,5 km/h-s átlaga is nagyszerűen bizonyít. „Nem terveztem, hogy ekkora előnyre teszek majd szert, de a pálya feküdt nekem, és a felkészülésem is jól sikerült” – értékelt a Sky hivatalos honlapjának, majd a folytatásra is kitért, hiszen két hegyi befutó még vár a mezőnyre, közülük elsőként a Mont Diablo rögtön kedden este. „.A lényeg csak most kezdődik. Megnéztük a szakaszt, ráadásul jó pozícióban vagyok, és a hegyekben is jól tekerek. Hozzászoktunk már a csapatnál ahhoz, hogy nálunk van az összetettben élen állónak járó trikó, úgyhogy tudjuk, mit kell tennünk. Hosszú egy hét lesz a srácoknak, ráadásul egyre melegebb lesz a hőmérséklet.

Sokan kritizálták Wiggins-t. Még akkor is, amikor 2012-ben Tour de France-t nyert, mondván az elképesztően sok kronóval neki kedvezett az útvonal. Erre jött még, hogy Froome a hegyekben erősebbnek tűnt, mint ő. A sárga trikót a londoni olimpiai arany, majd egy elég komoly üresség követte. Tavaly a Giro d'Italia lett volna a fő célja, de valahol érthető, hogy egy ilyen esztendőt követően nem úgy sikerült a felkészülése, ahogyan szerette volna, ráadásul a szerencse is elpártolt tőle. Betegség, sérülés, majd bukások is közbe jöttek, ami egyenesen vezetett az önbizalomvesztéshez, úgyhogy fel is adta az olasz kört. Vele kapcsolatban mindig is a motiváció a nagy kérdés, de mostanában sikerült megfelelően megtalálnia a kitűzött célokat: múlt szeptemberben a brit kör volt, amit meg is nyert, idén pedig a Roubaix és a California. „Mindig jó érzés, ha a szavakat tettek is követik, és az a terv, amivel előállsz, éppen úgy valósul meg, ahogyan remélted. Éppen egy ilyen folyamatban vagyunk.

 

 

Persze Wiggins-nek még valami ott motoszkál a fejében. Mielőtt szinte teljesen visszatér a pályakerékpárhoz – Rióban újra ott próbál majd olimpiai aranyérmet szerezni – szeretne ott lenni a Tour de France-on. A formája, a rutinja megvan hozzá, némi pihenő után egy komoly felkészüléssel hatalmas segítség lehetne a címvédő Christopher Froome-nak. Remekül megy tempót, a hegyekben sem gyenge, és a híres ötödik – kockaköves – szakaszon is előny lenne a jelenléte. A kérdés az, a két évvel ezelőtti történések, és a közöttük kialakult közel sem rózsás viszony miatt mit gondol erről a kérdésről a csapatvezetés, és elsősorban maga Froome. A végső szó állítólag az övé.

Kaliforniai körverseny, második szakasz, Folsom-Folsom 20,1 km (ITT):

1. Bradley Wiggins (Team Sky) 23:18

2. Rohan Dennis (Garmin Sharp) +0:44

3. Taylor Phinney (BMC) +52

 

A folytatás kedden este 11 órától élőben az Eurosporton.

2 komment

Címkék: Wiggins ATOC

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr786158915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ruczak 2014.05.13. 12:44:16

Ez érdekes! Most annyi a súlya, mint amikor Tourt nyert! A Paris-Roubaix alatt pedig(ha jól emlékszem), valami 8 kg-val volt több! Még mondtátok is, hogy mennyi izmot felszedett! Valami ilyesmi volt, nem jól emlékszem?

SzékelyDávid 2014.05.13. 13:35:32

@Ruczak: Szia! A tavalyi Girohoz képest volt 8kg-val több a súlya.
süti beállítások módosítása