győztes.jpg

Az még csak hagyján, hogy olyan az idő itthon, mintha november lenne, és a rozék, valamint a könnyed fehér borok helyett még mindig a vörösöket veszi le az ember a polcról. Azt már nehezebb megérteni, hogy az Egyesült Államokból folyamatosan széteső képet kapunk, a feliratok az időkülönbségekről mindent tükröznek, csak éppen a valóságot nem, és a rendező-képvágó páros sincs a helyzet magaslatán. Azt viszont már végképp nem tudjuk hova tenni, hogy egy gyakorlatilag sík szakaszt a hegyi trikós nyer meg. Márpedig Kaliforniában éppen ez történt.

 

A hétfői időfutam és a keddi hegyi befutó után szerdán újra a sprintereké lett volna a főszerep az Amgen Tour of Californián. Egy olyan mezőnyben, amelyben Mark Cavendish, John Degenkolb, Peter Sagan és Matthew Goss is megtalálható, egyértelmű lett volna, hogy a csapatok nem engedik, hogy egy szökevénycsoport hazaérjen egy olyan etapon, amelynek útvonalában ugyan három emelkedő is szerepelt, de egyik sem volt vészes, és az utolsó is messze volt a célvonaltól. Semmi sem utalt más forgatókönyvre akkor sem, amikor a hat fős boly kialakult, hiszen az elől lévők előnye négy percnél többre egyszer sem nőtt. Lehet, hogy a festői táj, de még valószínűbb, hogy a szél viszont megzavarta a mezőnyt, amely túlságosan későn kezdett el nagy tempót menni, és már nem tudta utolérni a szökevényeket. Közülük a pöttyös trikós Will Routley bizonyult a legjobbnak, aki a nap elején valószínűleg csak azt a célt tűzte ki maga elé, hogy elvigye a hegyi részhajrákat, de a végén sem bizonyult nála senki sem jobbnak.

 

 

Az izgalmaknak nem tett rosszat, hogy az embernek fogalma nem volt arról, mekkora is a mezőny hátránya- lehet ezért nem voltak „hajlandóak” megfelelően tájékoztatni minket az NBC kollégái, hiszen a végén több mint egy perccel később érkeztek be Cavendish-ék, akiknek hajrájáról szintén sikeresen lemaradtunk.... A brit bajnok egyébként magabiztosan nyerte a versenyt a versenyben Sagan és Goss előtt, de kétségünk se legyen, ő nem a hetedik helyért akart sprintelni. Az összetettben így is történt változás, Rohan Dennis a hajrában összeszedett négy másodpernyi hátrányt, aminek a végelszámolásban még komoly jelentősége lehet.

A kaliforniai kör ma Pismo Beach és a szintén gyönyörű Santa Barbara között folytatódik, ugyanakkor a cél előtt egy komolyabb emelkedőt is meg kell mászniuk a bringásoknak, ami Wiggins sárga trikóját nem veszélyezteti, a klasszikus mezőnyhajrát annál inkább. Az élő közvetítés szokás szerint este 11-kor kezdődik az Eurosporton.

A szakasz végeredménye:

 

1 William Routley (Can) Optum p/b Kelly Benefit Strategies 3:48:37  
2 Gregory Daniel (Usa) Bissell Development Team    
3 Kevin De Masmaeker (Bel) Team Novo Nordisk    
4 Christopher Jones (Usa) UnitedHealthcare Professional Cycling Team    
5 Matt Cooke (Usa) Jamis - Hagens Berman  

 

 

Az összetett állása:

 

1 Bradley Wiggins (Gbr) Team Sky 13:53:51  
2 Rohan Dennis (Aus) Garmin Sharp 0:00:28  
3 Tiago Machado (Por) Team NetApp-Endura 0:01:09  
4 Lawson Craddock (Usa) Team Giant-Shimano 0:01:25  
5 Adam Yates (Gbr) Orica GreenEdge 0:02:14  
6 Peter Stetina (Usa) BMC Racing Team 0:02:28

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr876169277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása