Neki sem volt könnyű éve. Emlékezetes bukás a Flandriai körversenyen, majd másfél hónap kihagyás. Mindössze egy győzelem 2013-ban, aminek következtében felerősödtek azok a hangok, hogy akár vissza is vonulhat. Bonnen azonban nem tört meg. Két évvel hosszabbított az Omegával, és már most megkezdte a felkészülést a következő szezonra.

Tom-Boonen1-659x440.jpg

Egy ülőidegciszta következtében csapata az Omega augusztus végén jelentette be, hogy a négyszeres Paris-Roubaix győztes versenyző számára véget ért a szezon. A 2013-as év, amely nem sok sikert hozott Tom Boonen számára. Csak egy etapot nyert (azt is a Wallon körön), 46 versenynap alatt mindössze 6700 kilométert teljesített. És ugye a sérülés. Sokan temetni kezdték de kiderült, hogy feleslegesen.

„Szerencsére hetente már három alkalommal tudok edzeni. Reggelente a konditeremben kezdek, aztán délután megyek ki az útra. Még 3 óránál többet nem tudok egyszerre a kerékpáron ülni, de már ez is valami. Általában egy pihenőnapot tartok, és egy másikat, amikor csak futok. Edzések közben folyamatosan a következő idényre gondolok. Egy célom van, hogy januárra már kiváló formába kerüljek” - nyilatkozta a Het Nieuwsblad nevű belga újságnak.

Érdekes, 2011-ben hasonló sérülés nehezítette a korábbi világbajnok dolgát, de egy kiváló téli felkészülés után Bonnen remek szezont futott. Paris-Roubaixt, Flandriát és többek között Gent-Wevelgemet nyert.

1 komment

Címkék: Omega Boonen

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr375571747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vuella 2013.10.17. 20:11:34

Találkoztam Tomkéval Podersdorfban, nagyon jó fej!
süti beállítások módosítása