Az idei Giro győztese még nem szólalt meg a 2014-es Tour de France prezentációját követően (Nibali szponzori kötelezettségének eleget téve, épp egy luxushajón járja be Európát), Giuseppe Martinelli viszont elmondta a véleményét. Az Astana olasz sportigazgatója – aki szakvezetőként már 5 Giro d’Italiát nyert – Vincenzo Nibali szempontjából elemezte a jövő évi Tour útvonalát.


pic391511808_670.jpg

„Ez egy egészen jó Tour de France lehet Vincenzo számára. Viszonylag sok - ugyanakkor ismeretlen - hegy szerepel a programban. Annak örülünk, hogy csak egy hosszú időfutam lesz. Az 5. szakasztól viszont eléggé tartok. Több, mint 15 kilométernyi macskakő nehezíti az útvonalat, ez pedig új taktikát követel meg a csapatoktól. Lehet, hogy ennek fényében kell majd a kereteket is kialakítani. Teljesen más bejárni egy pályát edzésen, és más verseny közben. Úgyhogy arra készülünk, hogy valamelyik tavaszi klasszikuson elindítjuk Vincenzot. A Paris-Roubaix nagyon nem neki való, de a Flandriai körön rajthoz állhatna. Tanulmányoznia kell, hogyan lehet ilyen macskaköves szakaszokon versenyezni. Egyébként meg a Flandrián szerepelő emelkedők, csak jól jöhetnek neki a felkészülési időszakban” – nyilatkozta Martinelli a La Gazzetta dello Sportnak.

nib.pngRészlet a csütörtöki Gazzettából

2 komment

Címkék: TDF Nibali

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr535597188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vuella 2013.10.25. 15:36:04

Gratulálok! Nagyon klassz lett a megújult blog!
süti beállítások módosítása