Dave Brailsford jól ismeri Vincenzo Nibalit. A 2012-es Touron az olasz versenyző volt az egyetlen, aki némi veszélyt tudott jelenteni a Sky csapatára. Az idei Giron aztán megfordultak a szerepek, és a britek voltak kénytelenek elismerni Nibali fölényét (Wiggins vereségében persze az időjárásnak is volt némi szerepe). A jövő évi Tour de France-on Brailsford ismét összefuthat Vincenzo Nibalival, aki a címvédő Froome legnagyobb ellenfele lesz. Legalábbis a Sky általános igazgatója szerint.  

dave_brailsford_team_sky_Pro_Cycling.jpg

Giuseppe Martinelli már elemezte a 2014-es Tour útvonalát első számú embere szempontjából, most jön Dave Brailsford. A Sky igazgatójával a La Gazzetta dello Sport készített interjút.

Dave, 2014-ben a legnagyobb riválisotok…?

…egyértelműen Nibali lesz. Ez nem kérdés, főleg amióta ismerjük az útvonalat. Tudjátok mit szeretek a legjobban Vincenzoban? Azt, hogy egy igazi versenyző. Mindig harcol, agresszív, és soha nem adja fel. Képes átformálni egy teljes szakaszt, annak köszönhetően, hogy gondolkodik, van fantáziája, és bátorsága a taktika megvalósításához.

Ez a Tour fekszik Nibalinak?

Igen, és Froomenak is. Vincenzo miatt 100%-os figyelemre lesz szükségünk. Rengeteg olyan hegyes szakasz van, ahol képes lehet támadni. Aztán a macskakövek…ott szerintem erősebb, mint Chris. A Giron azt is kiválóan megmutatta, hogy milyen jól megy le az emelkedőkről. Egyértelműen ő Froome legkomplettebb ellenfele. Talán az is mellette szól, hogy csak egy időfutam lesz. Taktikailag nehezebb a helyzetünk, hisz nem lehet egy napra feltenni mindent. Már az emelkedőkön olyan előnyt kell szereznünk, hogy megnyugodhassunk. Nem szabad csak az időfutamra várni, már korábban kockáztatni kell.

Mi a helyzet Froome-al?

Chris még mindig éhes a sikerre. De azzal a teherrel meg kell birkóznia, hogy ő a címvédő. Mindenki tőle várja a jó eredményt. Azért ez tavaly még nem így volt. Megvan benne az alázat, szeret edzeni, szeretne fejlődni. Simán elképzelhető, hogy még jó pár Tourt képes lesz megnyerni.

De ez nem lesz könnyű…

Persze. A 2014-es útvonal rengeteg buktatót rejt magában. Már a második sheffieldi szakasz is olyan lesz, mint egy mini Liége-Bastogne-Liége. Közel 9 kilométernyi hegymenet vár majd ránk. Aztán a macskaköves nap, az kemény lesz. Nagyon kell figyelni végig, nehogy bukásba keveredjünk.

TdF16WigginsFroomeLine_2797542.jpg

Az utolsó napon jön az időfutam…

Én mindig is azt mondtam, hogy Chris inkább hegyimenő, mint időfutam specialista. Az lesz a feladata, hogy a hegyi befutós etapokon előnyt szerezzen. Nem várunk az utolsó előtti napig. Az túl kockázatos lenne.

Dave, mi tetszik legjobban a 2014-es Tourban?

Gondoltátok volna valaha, hogy a Tour de France Angliából indulhat? Ez egy óriási dolog. Talán kicsit visszajelzése annak, hogy jó munkát végeztünk az elmúlt években. Szerintem akkora lesz az őrület, hogy az első 3 szakaszt 3 millióan is figyelemmel követhetik az utak mentén.

Ha már szóba került Anglia. Mi van Wigginsel?

Vele kapcsolatban még nem döntöttünk. Azt sem zárnám ki, hogy újra elindul a Giron. Ő és Chris együtt a Touron? Nem tudom. Bradley a Skyhoz tartozik, én pedig szívesen teleraknám az egész csapatot brit versenyzőkkel. Persze, soha nem érdekelt, ki honnan származik. Egy dolog fontos: a győzelem. Ez lesz a célunk a 2014-es Touron is.

dave.png"Nibalival lesz gondunk a Touron" - Dave Brailsford

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr705598785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása