Volt már világbajnok és kis túlzással az összes tavaszi klasszikus versenyt megnyerte. A Milano-Sanremo viszont hiányzik a gyűjteményéből.  Így nem is lehet más a célja Philippe Gilbertnek a 2014-es idény elején, mint a régen várt győzelem az olaszok legrangosabb egynaposán.

_69671279_69671276.jpgGilbert idén szeptember 5-ig várt az első szakaszgyőzelmére

Szeptember közepén a Milano-Sanremot szervező RCS Sport illetékesei bejelentették, hogy jövőre némileg megváltozik a legrangosabb olasz egynapos útvonala. Az újítás lényege – a Pompeiana elnevezésű 5 kilométer hosszú emelkedőnek köszönhetően - hogy egyre kevesebb lesz az esélye, egy igazi sprinter győzelmére. Az új útvonal kedvezhet Philippe Gilbertnek is. A belgák 2012-es világbajnoka mindent megtesz azért, hogy 2014-ben megnyerje a Milano-Sanremot.

„Mikor megláttam a változtatásokat, azt mondtam magamban: igen, ez fekszik nekem. Jövőre az lesz a célom, hogy megnyerjem a versenyt. A Milano-Sanremot, ami mindig is a kedvenceim közé tartozott. Az új útvonalnak köszönhetően még motiváltabb lettem. Az egész téli felkészülésemet annak rendelem alá, hogy márciusra csúcsformában legyek” – mondta a korábbi világbajnok. A BMC versenyzője egyébként Monacóban lakik, így kiválóan ismeri a környéket.

Gilbert - aki idén szivárványszínű trikóban „csak” egy Vuelta szakaszgyőzelemre volt képes - pályafutása során gyakorlatilag az összes rangos egynapos versenyt megnyerte.  Amstel Gold Race, Lombard kör, Fléche-Wallonne, Liége-Bastogne-Liége, Paris-Tour és San Sebastiani egynapos. A Milano-Sanremo viszont (a Paris-Roubaix-hez hasonlóan ) még hiányzik a gyűjteményéből. A gyengén sikerült 2013-as szezon után nem csoda, hogy motiváltan veti bele magát a felkészülésbe.

„Nincs szükségem a Tour Down Under-re. A repülés miatt ugyanis értékes napok maradnának ki a felkészülésemből. Arról nem is beszélve, hogy az időeltolódás, és a nagy meleg alaposan megzavarja az embert. Fiatalabb koromban ezzel még nem lett volna baj, de most már érzékenyebb vagyok az ilyenekre. Jobb, ha otthon készülök. Tavaly is hat értékes napot vesztegettem el az utazás miatt” – mondta Gilbert.

„Valószínűleg kevesebb sprinter áll majd rajthoz az új útvonalnak köszönhetően. Sagannal viszont számolni kell. Ő lesz a kivétel az indulók között. Sagan jó az időfutamban, tud emelkedőkre menni, és remek sprinter. Az egyik legveszélyesebb ellenfél. Ami engem illet, az ardenneki klasszikusokat már megnyertem. A felkészülési időszakban tehát mindet annak rendelek alá, hogy a Milano-Sanremon összejöjjön a végső győzelem”.

sanremo!!_1.jpgAz új Milano-Sanremo: a Mania elnevezésű emelkedő kikerült, a Pompeiana (5 km hosszú, átlagosan 5 %- a meredeksége, de van 14 %-os része is) viszont bekerült a jövő évi útvonalba.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr435600111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása