wiggo.jpg

A szörnyű sérüléséből felépülő Chaves nyerte a kaliforniai körverseny királyszakaszát, a sárga trikós még növelte is az előnyét Dennis-szel szemben az összetettben.

2013-ban a Trofeo Laigueglián szörnyen nagyot bukott Johan Esteban Chaves. A tehetséges kolumbiai versenyző egész pályafutása veszélybe került, ám az Oricánál bíztak benne, szerződtették erre az évre, és ez tegnap kifizetődött. A 24 éves kolumbiai egy hat fős szökevénycsoport tagjaként kezdte meg a Mountain High nevű szakaszvégi emelkedőt, amelyen olyan tempót diktált, amit egyetlen társa sem tudott tartani, Tom Danielsont és David de la Cruzt is sikeresen leszakította, amivel pályafutása legnagyobb sikerét érte el- habár korábban már nyert Tour de l'Avenirt is.

A másik verseny az összetettért zajlott, ami azok után, hogy Dennis-nek a Mount Diablon sikerült húsz másodpercet adnia az összetettben élen álló Bradley Wiggins-nek kifejezetten érdekesnek tűnt. Ezúttal azonban nem fogytak el olyan gyorsan az emberek a '12-es Tour-győztes mellől, mint három nappal korábban. Joe Dombrowski például egészen szenzációs munkát végzett, több kilométeren keresztül ment tempót, ezzel mentesítve egy kicsit Wiggins-t, és leszakítva több riválist. A hajrában a török kört nemrég megnyerő Adam Yates volt a legerősebb, de közvetlenül mögötte maradt a Sky csapatkapitánya, aki két másodperccel még meg is előzte Dennis-t, így gyakorlatilag kijelenthető, hogy- ha csak bármi váratlan nem történik- megnyerte az idei ATOC-ot. „Ez volt a legnehezebb nap ezen a héten. Nagy meglepetésemre remek állapotban voltam négy kilométerrel a cél előtt, de aztán felgyorsult a tempó. Úgy tettem, mintha nem lennék jól, ezzel arra ösztönözve Peter Stetinát, hogy támadjon. Ez nem tett jót neki, Rohan Dennis pedig nem tudta, mit tegyen. Blöff volt, de működött.”- mesélte a szakasz után az összetett éllovasa.

 

 

A viadalból két nap még hátra van, a hetedik etapot szombat este 22:30-tól közvetítjük élőben az Eurosporton.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr586177556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása