Az edző, aki kihozta a maximumot Cavendishből és a világ legjobb időfutam menőjévé "változtatta" Tony Martint. Interjú a BMC új olasz sportigazgatójával, Valerio Pivával.

bettiniphoto_0102232_1_full-944x629.jpg

„Biztos vagyok benne, hogy Cadel Evans képes lesz még kihozni magából a maximumot. Azért megyünk a  Girora, hogy megszerezzük a rózsaszín trikót” - kezdte a La Gazzetta dello Sportnak adott interjúját Valerio Piva, a BMC új sportigazgatója. Az 55 éves olasz edző, akit a Katushától – vagyis Joaquim Rodríguez mellől - tudott megszerezni az amerikai csapat.

Gilbert idei szereplése óriási talány. Mi lesz vele?

„Philippe az a versenyző, aki ha jó erőben van, szinte legyőzhetetlen. Ahhoz, hogy olyan formába kerüljön, mint a 2011-ben kemény munkára valamint egy őt támogató csapatra van szüksége. Meg arra, hogy kevesebbet versenyezzen. Ki kell tűznie egy fő célt, és mindent annak kell alárendelnie. Jövőre Katarban kezd, aztán jön az ománi kör, majd a Tirreno. Az év fő versenye pedig a Milano-Sanremo lesz. Ha pedig a Vueltán szeretne top formában menni, akkor ki kell hagynia a Girot és a Tourt is.

Ballan?

Szerencsétlen volt az idei éve a sérülése, majd az azt követő komplikációk miatt. De ő képes lehet arra, hogy a tavaszi klasszikusokon a BMC vezére legyen. December 10-18. között lesz az első edzőtáborunk Deniában, ott majd kiderül, hogy kire mennyire lehet számítani.

Van Garderen egy óriási tehetség. Ő mire lehet képes?

Nyert már Kaliforniai körversenyt és tavaly 5. volt a Touron. Mindezt 23 évesen érte el. Képes lehet arra, hogy valamikor övé legyen a sárga trikó.

A BMC-t sokszor érik azok a vádak, hogy elég öreg csapat…

Ez így van. Jövőre legalább 10 versenyzőnk szerződése lejár, és a hosszabbításokat alaposan át kell gondolnunk. Célunk ugyanis a fiatalítás. Jó példa lehet számunkra a Cannondale. Nézzük meg, milyen tehetségeik vannak: Sagan, Moser, Mohoric…

Ki érkezhet, és ki távozhat a keretből?

Szükségünk lenne egy olyan sprinterre, aki képes viszonylag sok győzelmet összehozni.  Kristoff pont ideális lenne erre a szerepre. De személy szerint nagyon örülnék Bakelantsnak is.

És a hegyimenők?

A legjobbak manapság a kolumbiaiak. Mi megszereztük Atapumát, reméljük jól választottunk.

Külső szemlélőként jó a rálátásod az olasz kerékpársportra. Mit gondolsz, miben kellene megújulnunk?

Már elindult egy folyamat, amihez egészen jól alkalmazkodunk. Kiemelten kell kezelni a fiatalokat. Talán az a legfontosabb, hogy a kis kontinentális csapatoknál ne eredménykényszerben kelljen versenyezni. Hagyjuk fejlődni a tehetségeket. Manapság mindenki csak helyezésekben gondolkodik. Az olasz U23-asok alig találkoznak a világ legjobbjaival verseny közben. Az meg lehet, hogy az edzők felelősségét is felveti, hogy nincsenek jó időfutam specialistáink. Én azt vallom, hogy utánpótlás szinten sok esetben a mi csapataink, már a bemelegítést is elrontják. Elég csak megnézni a legutóbbi vb eredményeit. Az nem létezik, hogy ennyire gyengék legyünk…

1 komment

Címkék: Katusha Giro

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr375605588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vuella 2013.10.30. 17:39:07

Én drukkolok Poczok úrnak, hogy Girot nyerjen!
süti beállítások módosítása