Zajlik az élet a Lamprénál. Csütörtökön hivatalossá vált, hogy a 2011-es Giro győztese Micheles Scarponi egy évre aláírt az Astanához, miközben Rui Costa jövő évi programja már most körvonalazódni látszik.

Lombardia_2013_Rui_Costa_i_VM_-_trikot_.jpg

Néhány napja már sejteni lehetett, de mégis csak tegnap jelentették be hivatalosan: Michele Scarponi elhagyta a Lamprét, és a következő szezon végig aláírt az Astanához. Vincenzo Nibali csapata, így ismét egy kiváló versenyzővel/segítővel erősödött.

Rui Costa megszerzésének köszönhetően, az olaszok nem élték meg katasztrófaként Scarponi távozását. Jövőre ugyanis náluk teker a világbajnok. A Movistartól távozó portugál versenyző a következő idényt februárban kezdi a Challange Mallorca elnevezésű versenyen, majd az algarvei körön áll rajthoz. Mivel Rui Costa a Tour de France-ra készül (a Lampréban első számú ember lesz) természetesen indul a Párizs-Nizzán és valamelyik Ardenneki klasszikuson. Utóbbi nem meglepetés, neki is szoknia kell a macskaköves szakaszokat. Az viszont már most biztos, hogy a friss világbajnokot nem láthatjuk a Vueltán, és a Milano-Sanremon sem.

Ez történt a Lamprénál:

Érkezett:

Polanc (Radenska)
Modolo (Bardiani)
Bonifazio (Neo)
Conti (Neo)
R. Costa (Movistar)
Valls (Vacansoleil)
Oliveira (RadioShack)
Xu (Champion System)

Távozott:

Petacchi (Omega)
Malori (Movistar)
Viganò (Caja Rural)
Scarponi (Astana)

A 2014-es keret:

Anacona, Bonifazio, Bono, Cattaneo, Cimolai, Conti, R. Costa, Cunego, Dodi, Durasek, Favilli, Ferrari, Graziato, (M. Lloyd), Modolo, M. Mori, Niemiec, Oliveira, Palini, Pietropolli, Polanc, Pozzato, Max. Richeze, Serpa, Stortoni, (Ubeto), Ulissi, Valls, Wackermann, Xu

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr25609355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása