A rövidnadrágokat már elraktuk, lassan az összes levél lehullik, és bármennyire is bíztunk benne, hogy idén esetleg elmarad, hamarosan itt a tél is. Mindez azt is jelenti, hogy vége a kerékpáros szezonnak, úgyhogy elérkezett az idő, hogy összegezzünk. Kinek mik voltak a "legek" idén?

1.,Melyik volt számodra az év legjobb, legizgalmasabb versenye?

Lantos András: Számomra nem nehéz a választás, hiszen szerintem az év legjobb versenyét volt szerencsém közvetíteni, úgyhogy egyértelműen a Vuelta. Izgalmas volt a útvonal, sok esélyes indult (bár menet közben azért morzsolódtak), és végig nehéz volt elhinni, hogy Chris Horner megnyerheti. Nálam magasan ez vitte el a pálmát.

Székely Dávid: Minden évben csúcsnak számít a Tour de France, amelynek voltak szenzációs szakaszai, rendkívül változatos volt, pl. az oldalszeles nap szerintem sokáig emlékezetes lesz mindenkinek, de sajnos a különböző versenyek (főleg a zöld és a sárga trikóért) nagyon egyértelműek voltak, így ha egy versenyt kell mondani, akkor a Roubaix. Az elejétől a végéig zseniális volt.

Bodnár Gergő: Óriási közhellyel kezdek: nem tudok egyet kiválasztani. Inkább sorolom: A havas Milano-Sanremo, a Paris-Roubaix már csak a színvonala miatt isJ Nibali és a Tre Cime di Lavaredo, illetve a Horner-Nibali meccs az Anglirun.

1-cancellara2.jpgCancellara idén harmadszor nyert Paris-Roubaixt

2.,Ki volt számodra az év embere, és kiben csalódtál a legnagyobbat?

LA: Ez szemét módon nehéz kérdés. Peter Sagan óriási teljesítményt nyújtott, nyert sprintet, egynapost, időfutam és még (kisebb) hegyet is. Le a kalappal Vincenzo Nibali előtt is, hiszen remekül ment a Giron, és maradt ereje, hogy végig versenyben legyen a Vueltáért. Chris Froome-ot sem lehet megkerülni a domináns Tour győzelem után, vagy Tony Martint az időfutam VB-n nyújtott teljesítményét követően. Mégis azt mondom, hogy számomra az év embere Horner, és most jöhetnek a kövek. :)

Az év csalódása? Tyler Farrar, aki az egyik kedvenc sprinterem, de idén nagyon nem ment neki.

SZD: Sagan. Aki több mint húsz győzelmet számlál egy szezonban megérdemli, hogy az év embere legyen. Csalódni Contadorban csalódtam, tőle sokkal többet vártam a Touron.

BG: Nyilván Nibali:) Bár ha megnézzük, hogy idén mit csinált (vb negyedik, Vuelta 2. és milyen Giro győzelem, a Tirreno megnyerése mellett), szerintem jogosnak tűnik a választás. Amúgy az egész éves teljesítmény alapján még két név ugrik még be: Sagan és Rodríguez. Szerintem esetükben sem kell nagyon indokolni.

Csalódás? Nagyon nem tetszett, ahogy Contador kikapott a Touron. Én őt ilyen sebezhetőnek még nem láttam.

peter-sagan-wheelie.jpgNálunk Sagan lett az év legjobbja

3., Az idei szezon fényében (és ismerve az átigazolásokat), melyik csapattól vársz sokat 2014-ben?

LA: Quick Step és Sky, valamint Rui Costa miatt a Lampre.

SZD: Sky. Egyáltalán nem zárom ki, hogy összehoz egy Giro-Tour-duplát Porte-tal és Froome-mal.

BG: Kíváncsi leszek a Lampre-ra, mire megy Rui Costával…félek, nagy lesz rajta a nyomás, főleg a Tourral kapcsolatban. Egyébként az erősítéseknek köszönhetően, a Sky-t színvonalban szerintem megközelítette az Astana.

Rui-Costa1-659x440.jpgRuci Costa lesz a Lampre kapitánya a 2014-es Touron

+1, Ha lenne 15 millió euród és a kerékpársportra fordíthatnád…?

LA: Megcsinálnám a Lanti Pro Cycling Teamet, és leigazolnám Contadort, Samu Sánchezt, Farrart. Ja, és Tom Danielsont valamit Maciej Bodnart, de csak azért, hogy ne Gergő csapatába kerüljön… A többi pénzt segítőkre és doppingra költeném… :)

SZD: Csinálnék egy Budapest nevű prokontinentális csapatot, vennék bele néhány fiatal tehetséget, köztük franciákat is, hogy ott lehessünk a Touron.

BG: Egy laza tízesből elég korrekt magyar csapatot lehetne összerántani. Ahol természetesen kezdetben (minőségi) külföldiek, vagyis csak olaszok :) kapnának főszerepet. Az egyik főszponzorunk – kizárólag Lanti kedvéért - egy szicíliai cég lenne. A maradék öt millából, felújítanám a Millenárist.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr805612411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter Szasz 2013.11.05. 11:40:57

1. Tour de France, Tour of California
2. év embere: Nairo Quintana
év csalódása: Alberto Contador
3. Movistar
4. Megvenném az Euskaltelt és a hagyományainak megfelelőlen folyna ott a munka.

vuella 2013.11.05. 17:26:36

Köszi! Jó kérdések, kezdhetek gondolkodni rajtuk.

BG86 2013.11.05. 18:48:06

@vuella:
Jöjjenek szépen a válaszok!:)
(BG)

vuella 2013.11.06. 18:34:16

1. Vuelta
2. a, Horner
b, Alonso, mert cserben hagyta az
Euskatelt
3. Astana
4. Stubán Ferivel egy jó magyar prokonti csapatot, azért prokontit, hogy tovább tartson a pénzünk. Persze vennénk egy jó francia, olasz és spanyol bringást a meghívások miatt. Spanyol helyett jöhet mondjuk Horner.

vuella 2013.11.06. 18:37:06

Belinkeltem a cikketeket az indexes teaházba, ott képekkel válaszoltak rá, nekem tetszett.
süti beállítások módosítása