BG86 2013.11.08. 09:00

Miért pont a Lampre?

Elhagyta a Movistart, majd aláírt a Lampréhoz. Talán sokakat meglepett a döntés, ő azonban biztos volt abban, hogy jól választott. A friss világbajnok Rui Costa mindössze egyetlen dolgot szeretett volna az előttünk álló szezonban: első számú ember lenni a Touron. Erre Quintana és Valverde miatt a spanyoloknál nem lett volna esélye. A Lamprénál viszont köré építik a csapatot.

13-cost-rui.jpgRui Costa idén két szakaszt nyert a Touron. Még a Movistar versenyzőjeként

„Nálunk megkapja a bizalmat, és ő lesz a csapatkapitány. Méghozzá a Tour de France-on. Erre a Movistarnál nem lett volna esélye. Mivel egy igazán komplett versenyző, az ardenneki klasszikusokon is első számú emberként tekintünk rá” – mondta Giuseppe Saronni a Lampre sportigazgatója. Az olasz csapatnál úgy tűnik, nem mérlegelnek, és kis túlzással mindent feltesznek a frissen igazolt portugál versenyzőre. A minden, jelen esetben az év legfontosabb háromhetesét jelenti. Michele Scarponi eligazolt az Astanához így jelenleg kérdés, ki lesz az olaszok első számú embere a Giron. Az elmúlt években ez a téma fel sem merült, hisz Scarponi helye megkérdőjelezhetetlennek bizonyult. Ugyanakkor az is igaz, hogy a Touron sem számoltunk az összetett kapcsán egy-egy Lamprés versenyzővel. Jövőre ez megváltozik.

„Számomra nagyon egyszerű volt a helyzet a csapatváltást illetően. Biztos voltam benne, hogy a Lamprét választom. Ők nagyon akartak engem, én pedig megkapom az esélyt, hogy első számú ember lehessek. Mégpedig azokon a versenyeken, amelyek igazán fekszenek nekem. Nem azt mondom, hogy jövőre enyém lesz a sárga trikó, de végre kipróbálhatom magam egy nagy körversenyen. Úgy, hogy a csapatom engem támogat”mondta Rui Costa, aki a következő idényre 1 millió eurós éves fizetésért írt alá.

„Persze, hogy könnyű lett volna 3 éves szerződést kötni. Így bebiztosítottam volna magam, nem lett volna gondom a jövőmet illetően. De én nem ilyen vagyok. Az egy éves megállapodás motivál, hisz így rögtön az első pillanattól kezdve bizonyítanom kell…”

Hát, ilyen személyiség a Lampre új igazolása… bocsánat, új első számú embere.

Rui-Costa-rainbow-jersey-crowd-Stefano-Sirotti.jpg

Rui Costa eddigi eredményei a Tour de France-on:

2009 - A 12. szakaszon feladta

2010 - 73. hely összetettben

2011 - 90. hely (és 1 szakaszgyőzelem)

2012 - 18. hely

2013 - 27. hely (és 2 szakaszgyőzelem)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr955618687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása