BG86 2013.11.14. 19:15

Hol a határ?

Csapata 35 győzelméből, 22 az ő nevéhez fűződik. A 2013-as szezonban további 15 alkalommal állt dobogón. Gent-Wevelgemet nyert, második volt a Milano-Sanremon, és megint ő szerezte meg a zöld trikót. Ráadásul egy évvel tapasztaltabb lett. Mire lehet képes 2014-ben Peter Sagan?

648412-peter-sagan.jpgErik Zabel óta senki nem tudott sorozatban kétszer zöld trikót nyerni a Touron

A rövid válasz: bármire. Ilyen szezon után, egy kellően megerősített csapattal, ráadásul egy évvel tapasztaltabban, Sagan számára nem lesz lehetetlen.

„Biztos vagyok benne, hogy többet nem követ el olyan hibát, mint a Milano-Sanremon. Egy évvel tapasztaltabb lett, és ez nagyon sokat számít. Ő is érezte, hogy annak a versenynek az utolsó pár kilométerét elrontotta. Jövőre ráadásul módosulni fog az útvonal, márpedig ez kedvezhet neki” - mondta Roberto Amadio a Cannondale menedzsere. „Igazából az első és a második hely között nincs nagy differencia. Tudjuk, és ő is tudja, hogy képes lesz rangos egynaposokat nyerni. Az ereje megvan, lesz mellette egy erős csapat, már csak szerencsére van szüksége a győzelmekhez.”

Amamdio az előző héten New Yorkban járt, ahol tárgyalt a főszponzorral és megegyezett többek között Ted King szerződéshosszításáról. A Cannondale-nél mindent megtesznek azért, hogy Sagan erős csapattal vághasson neki a tavaszi egynaposoknak. Jó példa erre Gatto és Marcato leigazolása. De mi lesz az évet 22 győzelemmel záró szlovák versenyzővel a következő szezon után? Sagan szerződése ugyanis lejár a 2014 végén, s várhatóan igen komoly fizetésemelésre lesz szükség, hogy az olasz-amerikai csapatnál maradjon.

Hamarosan megtesszük az ajánlatunkat, és így tesz a többi csapat is. Peter meg majd eldönti, hol folytatja. Lesz ideje gondolkozni” – mondta Amadio. Ami biztos a Cannandale-nak igen komoly szerződéstervezetet kell Sagan elé tennie, ha 2015-ben is szeretné soraiban tudni a szlovák versenyzőt. Egy ideihez hasonló szezon után nem kizárt, hogy akad olyan csapat amely hajlandó lesz megadni neki a 4 millió euró körüli összeget.

cn12012_1_670.jpgSagan 2013-as szezonja számokban:

85 versenynap

13.647 km

22 győzelem (+15 dobogó)

 Csapata World Tour pontjainak 62%-t ő szerezte

491 pontot gyűjtött, többet mint a FDJ és a Vacansoleil összesen

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Sagan

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr875632253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása