BG86 2013.11.18. 10:45

Új hegy, új esélyek

Egy kis változtatás, és máris a következő idény egyik legizgalmasabb és legismeretlenebb tavaszi egynaposává változott a Milano-Sanremo. Az RCS Sport szervezői húztak egy váratlant, és beiktatták a programba a Pompieana elnevezésű emelkedőt. Ennek az újításnak köszönhetőn annyira megváltozott a verseny arculata, hogy már nem a sprinterek számítanak a legnagyobb esélyesnek. Sokkal inkább az egynapos menők, mint amilyen Philippe Gilbert. De akkor, hogy jön képbe Chris Froome?

philippe-gilbert_2662930b.jpgGilbert egyetlen versenyt nyert a 2013-as szezonban

Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy Froomenak nem lesznek győzelmi esélyei a Milano-Sanremon. A Pompeiana elnevezésű (5 km hosszú, átlagosan 5 %-os meredekségű, de 14 %-os résszel is rendelkező) emelkedő megmászása azonban, „edzésnek” kiváló lehet. „A következő szezont megint Ománban kezdem. Mindenki tudja, hogy a Tourra készülök. Ennek ellenére nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy elindulok a Sanremon. Az új hegy jó teszt lenne számomra” – mondta Froome, aki Gilberthez hasonlóan a Popeianához közel, Montercarlóban lakik.

A tavalyi világbajnok a Sky versenyzőjével ellentétben, bejelentkezett az olaszok legnagyobb egynapos klasszikusáért. Philippe Gilbert korábban kétszer volt harmadik a Milano-Sanremon.

„Az útvonalváltozás nekem nagyon jól jött. Tetszik, hogy bekerült a programba a Pompeiana. Az új heggyel, eléggé megnőttek az esélyeim”- nyilatkozta Gilbert. A belga versenyző 2014-ben mindent a Milano-Sanremo megnyerésére tesz fel. Allan Peiper sportigazgató szerint még az is előfordulhat, hogy Gilbert kihagyja a Flandriai körversenyt.

Mit tesz az új útvonal. A Milano-Sanremo csak úgy vonzza a sztárokat…

  •  A tavaszi klasszikusok időpontjai:

Március 23.

Milano-Sanremo

Március 28.

E3 Harelbeke

Március 30.

Gent-Wevelgem

Április 6.

Flandriai körverseny

Április 13.

Paris-Roubaix

Április 20.

Amstel Gold Race

Április 23.

Fléche Wallone

Április 27.

Liége-Bastogne-Liége

           

Szólj hozzá!

Címkék: BMC

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr845639564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása