Huszonhetedik szezonját kezdi sportigazgatóként. Sok mindent látott, és nagyon sok győzelem fűződik a nevéhez. Tavaly Girot nyert Nibalival, 1998-ban duplázott a legendás Marco Pantanival, és az ő irányítás alatt lett rózsaszín trikós Stefano Garzelli. Természetesen Giuseppe Martinelliről van szó, aki a La Gazzetta dello Sportnak mesélt az Astana, és első számú embere, Vincenzo Nibali jövő évi programjáról.

24862318_martinelli-niente-tuor-per-nibali-obbiettivo-firenze-0_1.jpg

„Scarponi fő feladata az lesz, hogy Vincenzót segítse a Touron. Persze a Giro d”Italián is fontos szerepet szánunk neki: ő lesz a kapitány. Miközben a rózsaszín trikóért hajt, Fabio Arut is figyeli. Meg kell mutatnia a fiatalabb versenyzőnek, miként viselkedik és készül egy első számú ember”. Egyértelmű kijelentés Giuseppe Martinellitől. Az 58 éves olasz szakember tudja miről beszél, hisz óriási rutinnal rendelkezik. Versenyzőként hétszer indult az olasz körversenyen s ő volt az, aki 1998-ban megcsinálta a Giro-Tour duplát Marco Pantanival. Mégis egyik legfontosabb és legérdekesebb szezonja előtt áll Martinelli. Vincenzo Nibalival kellene megszereznie a sárga trikót.

„Argentínában kezdi az évet, majd februárban – amikor megszületik az első gyereke - az Ománi körön vesz részt.  Aztán Párizs-Nizza, Milano-Sanremo, valamelyik északi klasszikus és a Romandiai körverseny. Vincenzo elindul a Dauphinén majd magaslati edzőtáborba utazik. Így néz ki a programja a 2014-es Tourig” – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak Martinelli.Hogy miért hagyja ki a Tirrenot? Ha a francia versenyen indul, több pihenési lehetősége lesz a Sanremo előtt. Márpedig Vincenzo a Pompeiana elnevezésű emelkedő miatt nagyon készül erre a versenyre. Gondolom, hogy hiányolni fogják az olasz szurkolók, de ez nem kívánságműsor. A lehető legtökéletesebben kell felkészülnie a Tourra. Ezért is áll majd rajthoz a Flandriai körön. Szoknia kell a macskaköves szakaszokat. Ott lesz az Amstel Gold Race - Liége-Bastogne-Liége kettős valamelyikén is, de erről még pontosan nem döntöttünk.”

És Scarponi? „Ő szintén indul a Tour de San Luison Vincenzoval, majd két magaslati edzőtábor vár rá a Tirreno előtt és után. Valószínűleg rajthoz áll a Sanremon is, majd jöhet a Giro. De vele kapcsolatban az a legfontosabb, hogy segíteni tudja a Touron Nibalit. Fuglsanggal ugyanez a helyzet. Számára ez nem lesz egy könnyű év, de bízunk az alázatos hozzáállásban. Neki is segítő szerepet szánunk a Touron”.

Egyértelmű a helyzet. Az Astanánál csak egy dologra figyelnek. Ez pedig a sárga trikó.

Giuseppe Martinelli sikerei versenyzőként:

3 Giro d'Italia szakaszgyőzelem (1978,'79,'80)

1 Vuelta szakaszgyőzelem (1980)

Milano-Torino (1981)

...és sportigazgatóként:

5 Giro d'Italia győzelem

Marco Pantani (1998), Stefano Garzelli (2000), Gilberto Simoni (2003), Damiano Cunego (2004), Vincenzo Nibali (2013)

1 Tour de France győzelem

Marco Pantani (1998)

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr115661118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása