Mivel Chris Foome és a Sky a fő ellenfél, a lehető legjobban meg kellett erősítenie a keretét az Astana csapatának. Vincenzo Nibali olyan segítőket kapott maga mellé, mint az idei Giro 4. helyzettje Michele Scarponi és Franco Pellizotti. Mivel a fiatal Mikel Landát valamint a holland időfutam bajnok Lieuwe Westrát is sikerült megszerezni elmondatjuk, remekül igazolt az Astana. A két olasz versenyzővel korábban már foglalkoztunk, most jönnek a többiek.

AstanaTTT177593161.jpg

A szerencsésebbek közé tartozik, hisz az Euskatel megszűnése után viszonylag könnyen talált magának csapatot.  Mondjuk nem véletlenül, hisz Mikel Landa egyike a legtehetségesebb spanyol versenyzőknek. A baszkoknál eltöltött 3 profi szezont követően Landa az Astanához igazolt. Méghozzá azért, hogy Vincenzo Nibalit Tour de France győzelemhez segítse. Vinokurovék a kisebb egyhetes versenyeken akár kapitányként is számíthatnak a 23 éves spanyol versenyzőre, aki jövőre nagyon szeretne elindulni a Giro d’italián. Landa ezen kívül a Baszk körversenyre és san sebastianai egynaposra készül kiemelten.

Pontosan összeállítottuk a programomat, és elnézve a versenyeimet nagyon elégedett vagyok. Lényeg, hogy a Tourra tökéletes formába kerüljek.” Ezt már Lieuwe Westra, az Astana másik fontos igazolása nyilatkozta. A megszűnő Vacansoleilt elhagyó holland versenyző Landához és Scarponihoz hasonlóan, Nibali egyik fő segítője lesz a Touron. Nem mellesleg, mivel kiváló időfutam menő (az elmúlt két évben ő volt a holland bajnok) szakaszgyőzelmi esélyei is lehetnek a kisebb versenyeken. „Januárban a Tour Down Underrel kezdek, aztán jön az Katari majd az Ománi kör. Tavasszal ott leszek a Katalán és a Baszk körversenyen illetve a Párizs-Nizzán. A Dauphiné még messze van, de nem kizárt a részvételem. A De Panne-i háromnapost viszont kihagyom, már elegem van a második helyekből” – mondta (némileg viccesen) Westra, aki ezzel a programmal tényleg csúcsformába kerülhet a július 5-én kezdődő Tour de France-ra.

Az Astana eddigi igazolásai:

Érkezett ◄

► Távozott

Daniil Fominykh (Astana CT)
Mikel Landa (Euskaltel, 2015)
Valentin Iglinskiy (Ag2r, 2014)
Franco Pellizotti (Androni, 2014)
Michele Scarponi (Lampre, 2014)
Lieuwe Westra (Vacansoleil, 2015)

Assan Bazayev (visszavonult)
Andrey Kashechkin (?)
Simone Ponzi (Yellow-Fluo)
Kevin Seeldrayers (Wanty)
Egor Silin (Katusha)

A 2014-es csapat

Valerio Agnoli, Fabio Aru (2015), Borut Bozic (2014), Yanez Brajkovic (2014), Alexsandr Dyachenko (2014), Daniil Fominykh, Jakob Fuglsang, Enrico Gasparotto, Francesco Gavazzi (2014), Andriy Grivko (2015), Andrea Guardini, Jacopo Guarnieri, Dmitriy Grudzev, Evan Huffman, Maxim Iglinsky, Valentin Iglinskiy, Arman Kamyshev, Tanel Kangert (2016), Fredrik Kessiakoff, Mikel Landa, Alexey Lutsenko, Dimitry Muravyev (2014), Vincenzo Nibali (2016), Franco Pellizotti, Michele Scarponi (2014) Paolo Tiralongo, Ruslan Tleubayev, Alessandro Vanotti, Lieuwe Westra, Andrey Zeits (2014)

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr695668757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása