Győzelem valamelyik háromhetesen. Az elmúlt években kizárólag ez motiválta Joaquim Rodríguezt. Ilyen szempontból a 2013-as év sem hozott áttörést, mégsem lehet azt mondani, hogy a Tour harmadik és a Vuelta negyedik hely vészesen rossz eredmény lenne. Csakhogy Purito jövő májusban már a 35. születésnapját ünnepli, így egyre kevesebb az ideje. Jövőre két nagy körversenyen indul, de fél szemmel a tavaszi egynaposokra is figyel.

pic402305479_670.jpg

Talán a 2012-es Giro d’Italián volt legközelebb a győzelemhez, de az utolsó milánói időfutamon Ryder Hesjedal megelőzte. Idén a Froome-Quintana kettős mögött volt harmadik a Touron, és majdnem dobogón zárt a Vueltán. Joaquim Rodríguez 34 éves korára nem kevesebb, mint (!)tizenkét alkalommal volt a Top 10-ben a három nagy körverseny valamelyikén illetve a világbajnokságon. A végső győzelem viszont még várat magára. Kérdés, meddig. A 2014-es szezon ilyen szempontból áttörést hozhat, hisz a Katusha versenyzője Giro-Vuelta duplában gondolkodik.

„Az ő szempontjából nem a legideálisabb az útvonal, és a macskaköves szakaszok miatt sem fekszik neki a jövő évi Tour” – nyilatkozta Viatcheslav Ekimov, az orosz csapat menedzsere. „A Girora és a Vueltára készül, így nekünk új céljaink lesznek: Kristoffnak köszönhetően rámehetünk a zöld trikóra és van legalább 4 olyan versenyzőnk, aki esélyes lehet a legjobb tíz közé kerülésre a Touron”.

A 35. születésnapját májusban ünneplő spanyol versenyző – aki a firenzei vb-n ezüstöt nyert – tavaly mindkét háromhetesén dobogós volt. Jövőre nem csak a Giro-Vuelta kettősre, hanem valamelyik tavaszi egynaposra (Fléche Wallonne vagy Liége-Bastogne-Liége) is kiemelten készül. Még a Katusha versenyzőjeként.

„2015-ig érvényes szerződése van. Nem tudom az újságírók honnan szedték, hogy idő előtt eligazol. Fernando Alonso meghívta egy versenypályára kicsit lazítani, majd megjelentek a távozásával foglalkozó cikkek. Szerintem kicsit eltúlozták a történetet”- mondta Ekimov.

Rodríguez 2013-ban is kiemelkedően teljesített, így nyilván értékes a Katusha számára. Ebben a szezonban egymaga több World Tour pontot szerzett, mint Lotto-Vacansoleil duó összesen. De még mindig nem nyert nagy körversenyt…

Joaquim Rodríguez az elmúlt 5 évben:

rod_1.jpg
 

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr875686960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása