Degenkolb örül.jpg

A vasárnap és hétfőn is második John Degenkolb győzött Magny Cours-ban, amivel el is vette a sárga trikót az ezúttal csak hetedik Nacer Bouhannitól a Párizs-Nizzán.

Régen fordult elő, hogy az Eurosport Magny-Cours-ból közvetített, és ezúttal sem Formula 1-es autókat, esetleg megbízhatósági versenyeken szereplő motorokat láthattunk, sokkal inkább sprintereket. Közülük John Degenkolb (Giant) bizonyult a leggyorsabbnak, miután magabiztosan előzte meg az ausztrál Matthew Goss-t (Orica) és a spanyol Jose Joaquim Rojas-t (Movistar). Ma már Tom Boonen (Omega) is ott volt a szakaszgyőzelemét csatázók között: „Nem vagyok klasszikus értelemben vett sprinter. Nem vagyok olyan robbanékony, mint Cavendish, Kittel vagy Greipel, ám ezen a pályán egy jól összerakott vonattal lehetett volna esélyem.”- nyilatkozta a végül ötödikként záró belga. Nos, sem neki, sem másnak nem volt sansza a némettel szemben.

A franciák Bryan Coquard-ban (EuropCar) és a sárga trikós Nacer Bouhanniban (FDJ) is reménykedhettek, a vége azonban csalódás lett, különösen a korábbi francia bajnoknak, aki elveszítette az első helyét az összetettben: „Szomorú vagyok, mert erősnek éreztem magam, Sébastian Chavanel is jól vezette fel nekem a hajrát, ám 400 méterrel a vége előtt fékeznem kellett, így a teljes sebességem odalett.” Főleg azért lehet maga alatt, mert amúgy a csapata az egész nap során jól teljesített, megfelelően kontrollálta a történéseket, nem engedte meglógni a nem túl magas tempóban tekerő három szökevényt: Julien Fouchard-t (Cofidis), Romain Feillu-t (Bretagne), és az elől legtovább bíró, a céltól csupán két kilométerre utolért Perrig Quémener-t (EuropCar).

Visszatérve a győzteshez, Degenkolb a szakasz után érthetően vidám volt. „Az egész csapat nagyszerűen dolgozott, minden nagyszerűen alakult. Örülök, hogy egyre jobb formában vagyok, hiszen az egész tél során azért dolgoztam, hogy a Milánó-Sanremon a legjobb állapotban legyek.”- úgy tűnik, jó úton halad.

 

A Párizs-Nizza szerdán a negyedik szakasszal folytatódik, a Nevers és Belleville közötti 201,5 km-es etapról 16:15-től, közvetlenül az élő Tirreno-Adriatio után lesz egy terjedelmes összefoglaló az Eurosporton.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr15854602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása