BG86 2014.03.11. 21:15

TengerTől Tengerig

Valverde, Quintana, Evans, Kwiatkowski, Contador, Porte, Scarponi, Mollema, Basso, Uran, Kreuziger, Cancellara, Tony Martin, Sagan, Cavendish. Ők mind indulnak a szerdán kezdődő Tirreno-Adriaticon. Talán ennyi elég is lenne beharangozóként, mi azonban kicsit többet írtunk.

Bidl9IyCUAA3S9c.jpg

Nibali, Foorme, Contador. Tavaly így nézett ki a dobogó. Ezúttal csak a spanyol versenyzőt láthatjuk a Tirrenon, hisz Vincenzo Franciaországban versenyez, Chris pedig hátsérüléséből gyógyulgat. Aki viszont a május 9-én kezdődő Girora készül, mind ott lesz Olaszországban. Joaquim Rodríguezt leszámítva, mert ő a Katalán körön indul.

Az egyik legnagyobb várakozás (legalábbis részünkről) a tavalyi fehér trikós Michael Kwiatkowski szereplését előzi meg. Az Omega 23 éves lengyel versenyzője szombaton kirobbanó formában volt, és Sagant „lenyomva” nyerte meg a Strade Bianchét. Azt a versenyt ahol Cadel Evans is kiváló formát mutatott. A BMC első számú embere a tavalyi évhez hasonlóan most is indul a Giron, így minden egyes olaszországi versenynapra nagy szüksége van. Nairo Quintana vasárnap még Valverdét segítette a Roma-Maximán, szerdától kezdve viszont érte dolgozik a Movistar. Froome hiányában (amolyan beugróként) Richie Porte lesz a Sky kapitánya, ami nem egy rossz döntés, mivel ő is az olasz kört nézte ki magának. Bár a verseny 7 szakaszból áll, szakértők szerint rögtön az első nap sorsdöntő lehet: szerdán ugyanis egy 16.9 km-es TTT-vel kezdődik a Tirreno (tavaly ugyanezen a pályán, az Omega nyert). Két igazán a sprinterek számára ideális etap szerepel a programban, vagyis a Sagan-Cav-Modolo-Kittel-Greipel ötös legalább két alkalommal biztosan összecsaphat. A 2013-as évhez hasonlóan a Tirreno ezúttal is a San Benedettoi 9,2 km-es időfutammal zárul. Mi mégis az 5. szakaszra hívnánk fel a figyelmeteket, hisz akkor egy 610 méter hosszú, átlagosan 22%-os (de van !30%-os része is) emelkedő megmászása után, Guardiagrelébe érkezik a mezőny…

Az ES bringa blog esélyesei:

+++ Kwiatkowski, Porte

++ Quintana, Contador

+ Evans, Uran, Scarponi

Meglepetésember: Pozzovivo

tirr.jpg

Teljes rajtlista: itt 

Szakaszok:

1. szakasz (TTT): Donoratico - San Vincenzo (16,9 km)
2. szakasz San Vincenzo - Cascina (173,0 km)
3. szakasz: Cascina - Arezzo (206,0 km)
4.szakasz: Indicatore (Arezzo) - Cittareale (Selva Rotonda) (237,0 km)
5. szakasz: Amatrice - Guardiagrele (190,0 km)
6. szakasz Bucchianico - Porto Sant'Elpidio (187,0 km)
7. szakasz (ITT): San Benedetto del Tronto (9,2 km)
Összesen: 1019,1 km

Élő közvetítés:

szerda-szombat 14.30., vasárnap 17.30 (Eurosport 2)

hétfő-kedd 14.30 (Eurosport)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr655855216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása