thomas in yellow.jpg

Tom-Jelte Slagter (Garmin) nyerte a Párizs-Nizza 4. szakaszát, az összetettben Geraint Thomas állt az élre.

Az első három nap során a sprintereké volt a főszerep, ma viszont már előbújtak a mezőnyből azok, akik a végső győzelemre is esélyesek. Habár a Mont Brouilly nem volt annyira vészes, mint azt az előre jelzett 25%-os meredekségű része alapján sejteni lehetett, arra elég volt, hogy többen el tudjanak szökni. Elsőként a télen új csapathoz, a Garminhoz szerződő holland Tom-Jelte Slagter lépett meg, őt követte a Sky első számú embere, Geraint Thomas. A 3km hosszúságú hegyre előbbi ért fel elsőként, ám a walesi a lejtmenetben hamar befogta, így a hátra lévő nagyjából 13km nagy részében együtt dolgoztak. Előnyük nagyobb is lehetett volna, ha az üldözők nem próbálnak felzárkózni, de a nagy tempóban mindig volt egy-egy bringás, aki igyekezett befogni őket. Az utolsó kilométeren aztán már a szakaszgyőzelemért folyt a csata, amit a végig nagyon okosan- a hajrában folyamatosan Thomas szélárnyékában- tekerő Slagter nyert meg, a harmadik helyre öt másodperc hátránnyal érkeztek be a közvetlen üldözők, az eddigi sárga trikós John Degenkolb (Giant) viszont nem volt tagja a csoportnak, így el kellett búcsúznia az összetettbeli első helyétől.

Hiába nincs Wiggins, Froome vagy éppen Porte, a Sky így is fel tud mutatni valakit, aki vezeti a PN összetettjét. Az új sárga trikós rendkívül őszintén nyilatkozott a szakasz után: „Nem igazán volt stratégiám. Kicsit olyan volt, mintha a juniorok között versenyeztünk volna. Miután megszöktem a többiektől feltettem magamnak a kérdést, hogy mit is csinálok. De ha egyszer megindulsz, akkor már végig kell menni. Nagyon jól összedolgoztunk Tommal, tudtuk, hogy növelhetjük az előnyünket, különösen úgy, hogy nem volt mögöttünk egyetlen csapat sem, amelynek sok versenyzője lett volna együtt. Kár az utolsó kilométerért, amelyen Tom- ahogyan én is (nevet)- a szakaszgyőzelemre gondolt, de mivel láttam, hogy jönnek mögöttünk a többiek, muszáj volt, hogy tekerjek. Tudtam, hogy így meg ki fog lőni mögülem, én pedig nem tudtam beállni a kereke mögé. Nagyon szeretném megnyerni ezt a versenyt, de szerintem holnap John Degenkolb vissza fogja szerezni a sárga trikót.

 

A Párizs-Nizza 5. szakaszát Crêches-sur-Saône és Rive-de-Gier között csütörtökön 16.15-tők közvetítjük az Eurosporton.

A szakasz végeredménye:

1. Tom-Jelte Slagter (Ned) Garmin-Sharp, 5:00:09

2. Geraint Thomas (Wal) Team Sky, azonos időfutam-bajnok

3. Wilco Kelderman (Ned) Belkin, +5mp 


4. Michael Matthews (Aus) Orica-GreenEdge, ai.


5. Zdenek Stybar (Cze) Omega Pharma – Quick-Step, ai.

Az összetett állása:

1 Geraint Thomas (Wal) Team Sky, 18:14:25 


2 John Degenkolb (Ger) Giant-Shimano, +3mp 


3 Tom-Jelte Slagter (Ned) Garmin-Sharp, +4mp

4 Jose Joaquin Rojas (Spa) Movistar, +8mp


5 Samuel Dumoulin (Fra) Ag2r-La Mondiale, +12mp

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr585857575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása