Szerdán hivatalosan is bejelentették, hogy a Movistar telefontársaság 2016-ig meghosszabbította a szponzori megállapodását. Ez azt jelenti, hogy az egyetlen spanyol World Tour csapat jövője, további három évig biztosított. A bejelentés kapcsán Eusebio Unzué, az együttes sportigazgatója nyilatkozott a Movistar 2014-es terveiről.

2013-Movistar-Team.jpg

"Quintana és Valverde jelentik a csapat jövőjét. Nairo még nagyon fiatal és Touron láttuk mire képes. Alejandro napjaink egyik legjobb spanyol kerékpárosa, az ő szerepét sem kell komolyabban magyarázni. Rájuk épül a jövő évi csapat. Sajnos Rui Costát elveszítettük, de mivel komolyabb szerepet kért volna magának, mi nem tudtuk garantálni, hogy teljesülhet a kérése. Kapitány szeretett volna lenni a Touron… Sajnáljuk a távozását, mert ő volt a csapat történetének első világbajnoka” – nyilatkozta Unzué, aki sportigazgatóként öt Tour de Francet nyert Indurainnal.

„Ami a 2014-es szezont illeti: a Vueltát és a Tourt fogjuk kiemeltként kezelni. Azt most még nem lehet megmondani milyen sorokkal utazunk, hiszen meg kell várnunk a pontos útvonalat. De erre a két versenyre erős csapattal érkezünk” – mondta Unzué.

Vuelta_2013_21_etape_Podiet_Christopher_Horner_Vincenzo_Nibali_og_Alejandro_Valverde_.jpgValverde idén harmadik lett a Vueltán. Pályafutása során ötödször zárt dobogón a spanyol körön

A csapat – egyik – első számú embere Alejandro Valverde csütörtökön bejelentette, szinte biztosan indulni fog a május 9-én kezdődő Giro d’Italián. „Először is, megvárom a másik két verseny prezentációját, aztán döntök. De azt már most elmondhatom, hogy a Giro útvonala eléggé tetszik. Miért ne indulhatnék? Szerintem a Tour a sok hegy miatt inkább Quintanának fog kedvezni. Szóval a Giro indulásom, több mint valószínű” – nyilatkozta Valverde, aki 2002 óta tartó profi pályafutása során, még (!) soha nem indult az olasz körversenyen.

A Movistar 2013-ban 32 győzelmet szerzett. Mindegyik háromhetesen letették a névjegyüket (Intxausti és Visconti a Girón, Quintana és Rui Costa a Touron remekelt, Valverde pedig dobogóra állt a Vueltán), így az sem véletlen, hogy a Sky előtt megnyerték a World Tour csapatversenyét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr105580929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása