Jó, pici talán túloztunk a címet illetően. Ha a jövő nem is, de a következő szezon kerete már ismert a BMC-nél. Az amerikai együttes – amely idén 30 versenyt nyert – pénteken hivatalosan is bemutatta a 2014-es csapatát.

1381562_10151656274890723_56777034_n.jpg

A BMC 4 korábbi világbajnokkal Alessandro Ballan (olasz), Cadel Evans (ausztrál), Philippe Gilbert (belga) és Thor Hushovd (norvég), két nemzeti bajnokkal (Schar illetve Hushovd) illetve hat új igazolással vág neki a 2014-es szezonnak. Az érkezők közül talán a volt Columbiás Atapuma és a Garmintól megszerzett Stetina a két legnagyobb név.

 „Nagyon jó lenne eljutni 40 győzelemig úgy, hogy egy klasszikus egynapos is köztük van” – mondta a prezentáción Allan Peiper sportigazgató. „Ezen kívül készülünk a háromhetesekre, és nagyon szeretnénk a Top 3-ban zárni a csapatidőfutam világbajnokságon”.

Persze nem csak érkeztek a BMC-hez,hanem vannak távozók is. Marco Pinotti visszavonult (ö majd edző lesz a csapatnál) az olasz bajnok Santaromita az Oricához került, Frank pedig az IAM-et választotta.

857898_10151657431955723_1639805399_o.jpg

„A BMC 2007-es alapítása óta minden egyes évben előre tudtunk lépni. Voltak világbajnokaink, nyertünk Tourt. Most pedig megint egy szinttel feljebb szeretnénk lépni. Izgulunk a 2014-es idény előtt, hisz rengeteg komoly célunk van. Végignézve a kereten és a sportigazgatókon (megszerezték Valerio Pivát a Katushától!), azt hiszem bizakodóak lehetünk” - nyilatkozta Jim Ochowicz a csapat elnöke.

A BMC 2014-es kerete:
Darwin Atapuma (COL), Alessandro Ballan (ITA), Brent Bookwalter (USA), Marcus Burghardt (GER), Steve Cummings (GBR), Silvan Dillier (SUI), Yannick Eijssen (BEL), Cadel Evans (AUS), Philippe Gilbert, Ben Hermans (BEL), Thor Hushovd (NOR), Martin Kohler (SUI), Sebastian Lander (DEN), Klaas Lodewyck (BEL), Amaël Moinard (FRA), Steve Morabito (SUI), Dominik Nerz (GER), Daniel Oss (ITA), Taylor Phinney (USA), Manuel Quinziato (ITA), Michael Schär (SUI), Peter Stetina (USA), Greg Van Avermaet (BEL), Tejay van Garderen (USA), Peter Velits (SVK), Larry Warbasse (USA), Danilo Wyss (SUI), Rick Zabel (GER).

Szólj hozzá!

Címkék: BMC

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr805589173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása