Egy kicsit eltűnt a szemünk elől. Vagy talán nem is annyira kicsit. Pedig kétszeres Giro d'Italia győztes, szóval érdemes (lenne) rá odafigyelni. Főleg azért, mert általában mindenről megvan – az igencsak extrém – véleménye. Paolo Savoldelli ugyan már 2008-ban visszavonult, az olasz szurkolók mégsem felejtették el teljesen. Szűk 3 éven keresztül a RAI Sport televíziós csatornánál dolgozott, mint szakkommentátor. A tévézéssel már felhagyott (pedig a nézők nagyon szerették, ahogy a mezőny mögött haladó motorról bejelentkezik az élő adásba), de természetesen figyelemmel követte a 2013-as szezont. Jön Savoldelli évértékelésének első része.

236760_655257_savolf261_11801592_medium.jpg_630.jpg

Kezdjünk Wigginsel...
Rendben. Szerintem nem volt kedve elindulni. Egyszerűen kötelezték rá. Elég megnézni a felvételeket, milyen fejeket vágott a rossz időben. Vett már részt korábban is Giron, de ennyire talán egyszer sem volt „zavarban". Volt valami a háttérben, amiért rajthoz kellett állnia. A 2012-es évhez lehet köze, amikor megígérték neki, hogy Tourt fog nyerni. Aztán a csapatánál egy fiatalabb versenyzőre kezdtek építeni.

Nibali viszont ellenállhatatlan volt!
Így van. Becsülöm azért, hogy mert váltani és elment egy erős külföldi csapathoz. A Giron verhetetlen volt, mint a Tirrenon és a Trentinon is. Az egész évben kiemelkedően teljesített. Egy olyan szezonban, ami a főleg az esőről marad emlékezetes. Azt pedig tudjuk, hogy nagyon szereti. A Vueltára nem ment 100%-os erőállapotban, csak ezért nem nyert.

Nem lehet, hogy sokat hagyott ki a nyáron?
Leállt júniusban, de ezért is maradt ereje az év végéhez, Szerintem a Vueltára kb. 90%-os formában érkezett. Az időfutam után vette észre, hogy lehet esélye. Végül második lett, de senki nem számolt egy ennyi erős Nibalival. Igazából egy fontos nap volt ahol tudott adni Hornernek. Amikor Basso feladta a versenyt. Akkor is esett az eső... Egy jó Vuelta után, jött egy kiváló Vb. Nem hittem volna, hogy ennyi ereje marad. Utólag azt mondom, kellett az a nyári pihenő.

Látod annak esélyét, hogy Nibali megcélozza a Giro-Tour duplát?
Nem. Szerintem ezt lehetetlen megcsinálni. Túl rövid lenne a pihenőidő. Inkább a Tour-Vuelta kettősnek lenne esélye. De igazából megnyerni mindkettőt... nem tudom. Valverdének és Rodrígueznek sem ment. Lehet, hogy közel voltak a dobogóhoz vagy nyertek szakaszokat, de az első helyre nem volt reális esélyük.

scan0002.jpgSavoldelli 2005-ben a Discovery versenyzőjeként nyert Girot 

És Nibalinak?
Hosszú-hosszú idő után ő az első olasz, akinek lehet esélye megnyerni a Tourt. A világ legnagyobb versenyét. Már most is megmutatta mire képes, ráadásul egyre erősebb az időfutamokon is. Az egyetlen versenyző, aki veszélyes lehet Froome-ra. Lényeg, hogy 2014-ben mindent alá kell rendelnie a Tournak.

Nézzünk vissza egy kicsit. Hornerről mit gondolsz?
Amit csinált a Vueltán, az én szememben nem normális. Tudom, hogy valamennyi doppingtesztje negatív lett, de akkor is...Nem lepődtem meg, hogy nem hosszabbítottak vele szerződést. Negyvenkét évesen.... Vajon a BMC miért nem akarja, hogy Evans még 3 évig náluk maradjon? Nem a motiváció vagy az elhivatottság hiánya miatt. Hanem mert ennyi idősen értelmetlen lenne. Az életkorból adódóan ebben a sportágban vannak fizikai korlátok.

Még mindig nincs csapata...
Szurkolok neki, de meg kell értenie: ilyen évek után még jó, hogy az emberek nagy része kételkedik benne. A RadioShacknél sem kockáztattak. Szerintem az nem normális, hogy ilyen múltbeli eredmények után, „hirtelen" megnyeri a Vueltát.

Akkor mit mondasz Froome-ról?
Folyt köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr245721596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása