Tizenkétmillió euró, vagyis 3.6 milliárd forint. Ennyi pénzből gazdálkodhat 2014-ben a Cannondale. Megközelítés kérdése, hogy sok-e. A magyar labdarúgó bajnokságban szereplő Videoton, nagyjából (!) 100 millió forinttal költhet kevesebbet. Persze, az olasz-amerikai csapat ezzel az összeggel közelében sincs a legnagyobbaknak. BMC, Sky, Omega: ennek a hármasnak az éves költségvetése, megközelíti a 20 millió eurót. Az előző idényben a Cannondale mégis 35 győzelemmel zárt. Nem minden a pénzen múlik.

canno_1.jpg

„Az egészen részletekre is figyelnünk kell. Ez az egyetlen esélyünk, hogy a legjobbak között maradjunk. Nem vagyok irigy, nem foglalkozom azzal, mások mennyit költhetnek. Épp ellenkezőleg. Még büszke is vagyok arra, hogy ilyen pénzügyi lehetőségek mellett, ennyire jó szezont teljesítettünk”- mondja Roberto Amadio a Cannondale menedzsere. „Volt 35 győzelmünk, ez az Omega után a második legtöbb. Jó, a Belkin megelőzött minket, de ők a Tour de Hainanon nyertek vagy 10 szakaszt”. Amerikai vezetés, a licensz és a szakmai irányítás azonban olasz kézben van. A Cannondale jövőre is a jól bevált modellre épít. „Az idei keretünkben csak Ivan születet 1980 előtt. Az ő tapasztalatára a jövőben is számítunk. Biztos vagyok benne, hogy kiváló sportigazgató válik belőle. De erről korai beszélni, hisz még legalább két jó év benne lehet. Szerencsénk van, hogy a fiataljaink mellette nőhetnek fel”.

cann_4.jpgRészlet a pénteki Gazzettából

Igen, a fiatalok. A Cannondale a 2014-es szezonban is bízik bennük. A 35 győzelemből 22-t szerző Sagan, Moser, Viviani, és a friss U23-as világbajnok Mohoric. „Minden Kreuzigerrel kezdődött. Őt még a 2004-es junior vb címe előtt szereztük meg. Nibali nem volt 21, amikor hozzánk került. Van egy nagyon jó megfigyelő hálózatunk. Mint a focicsapatoknak. Ez csak így működik. Mohoric is jóval azt megelőzően igazolt hozzánk, hogy Firenzében világbajnok tudott lenni. Kilencvennégyes születésű. Nem tudom milyen pályafutás áll előtte, de most komplettebb versenyzőnek tűnik, mint Sagan ennyi idősen. Persze, minden tiszteletem Peteré, akinek köszönhetően ott leszünk a legjobbak között a tavaszi egynaposokon. Főleg a Flandriai körön és a Sanremon”. Sagan ezen a két versenyen második volt tavaly, most egy erősebb (érkezett segítőnek, Gatto és Marcato) csapattal a háta mögött, még esélyesebb a győzelemre. Ratto és De Marchi már tavaly is bizonyított, Villellát és Bettiolt pedig, Mohorichoz hasonló tehetségnek tartják. A keret tovább erősödött/fiatalodott, a szakmai stáb viszont gyengült. Paolo Slongo - Nibali miatt - az Astanához igazolt, az olasz sportigazgatót nem lesz könnyű pótolni. „Van egy speciális szoftverünk, amelynek segítségével minden versenyzőnk egy helyen megtalálja a legfontosabb infókat. Edzések, találkozók, tesztek, táplálkozási tanácsok, versenyek stb. Ehhez az egész szakmai stáb hozzáférhet, szóval a beérkező adatokat elemezni is tudjuk”. Ugye, az apró részletek. Hallottuk, csak így lehet ott maradni a legjobbak között… 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr585752948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása