Diadalív Tour.jpg

A négy szabadkártyás helyből kettő jutott francia csapatnak (Bretagne-Séché és Cofidis). Rajtuk kívül Sylvain Chavanel új együttese az IAM Cycling, valamint a tavaly rendkívül jól teljesítő német NetApp bizonyíthat még idén a világ leghíresebb kerékpáros viadalán.

Ellenben a tavalyi áprilisi időhúzásig, idén az ASO már január végén nyilvánosságra hozta, mely alacsonyabb kategóriájú csapatok kapnak lehetőséget a szervezőktől. Egy éve a Katyusa körüli mizéria miatt végül csak három hely volt, amit a jubileum alkalmából kivétel nélkül hazaiak kaptak, köztük az akkor még csak Prokonti besorolású EuropCar. Mivel Voecklerék most már a legmagasabb osztályban szerepelnek, a döntés értelmében ebben az évben is öt francia alakulat lesz ott a Yorkshire-i rajtban. 

A Cofidis az elmúlt időszakban is rendszeres résztvevő volt, ráadásul a legutóbbi francia körversenyen is bekerült egy versenyzője a legjobb tíz közé (Dani Navarro). A Bretagne-Séché ugyanakkor már jobban félthette a sorsát, hiszen nem kapott meghívást 2013-ban. A télen azonban szerződtette a két Feillut: a korábbi sárga trikós Romaint, valamint a 2009-es szakaszgyőztes Brice-t, amivel kiérdemelte az indulási lehetőséget. Christian Prudhomme versenyigazgató a döntést azzal magyarázta, hogy feladatuk segíteni a francia csapatok előlépését, ennek pedig eleget is tettek.

A két külföldi szabadkártyás kiléte is teljesen ésszerű. A svájci IAM már tavaly is nagyon közel állt a meghíváshoz, ám akkor még lemaradt a francia körről, azóta viszont Sylvain Chavanel is a gárdához igazolt, amelyben Jérome Pineau-t is megtaláljuk, az ő nevük már elegendőnek bizonyult a lehetőséghez. A német NetApp sem csak a futottak még kategóriájához fog tartozni, különösen Leopold Königgel nem, hiszen a cseh versenyző tavaly Californiában és a Vueltán is nyert egy szakaszt, egész éven át remekül teljesített.

Ez a döntés egyben azt is jelenti, hogy bármennyire is reménykedett benne, az MTN-Qhubeka idén sem lesz ott Franciaországban, hiába tagja a tavaly Milánó-San Reamo-t nyerő Gerald Ciolek, valamint a korábbi sárga trikós Linus Gerdemann.

 

A résztvevő csapatok:

World Tour: AG2R, Astana, Belkin, BMC, Cannondale, Europcar, FDJ, Garmin, Giant, Katusha, Lampre, Lotto, Movistar, Omega Pharma, Orica - GreenEdge, Sky, Tinkoff, Trek.

SzabadkártyásokBretagne-Séché, Cofidis, IAM, NetApp.

Az ASO a két felvezető versenye szabadkártyáit is kiosztotta, a Párizs-NizzánBretagne – Séché, Cofidis, IAM-, a DauphinénCofidis, IAM, NetApp-hármas állhat rajthoz.

Szólj hozzá!

Címkék: TDF

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr965787295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása