hihi.jpg

Alejandro Valverde nyerte az év „leghosszabb” kilométerét hozó, ám azt leszámítva egyik legunalmasabb klasszikusát. No de az az utolsó kilométer!

 

Hogy miért nézi az ember nagyon szívesen a tavaszi egynaposokat? Azért, mert még a Milánó-Sanremón is benne van a pakliban, hogy valaki meglép a Cipressán, Poggion és nem érik utol. Mert a Flandrián, a Roubaix-n is bármelyik pillanatban történhet egy, a versenyt alapjában befolyásoló történés. Oké, hogy mondjuk a köves klasszikuson az elmúlt évek általában Cancellaráról és Boonenről szóltak, de speciel ebben az évben éppen Terpstra volt bátor és sikeres. Még az Amstelen is lehetett azon gondolkodni- igaz, nem túl komolyan-, hogy mi van, ha Riblonék némi előnnyel érkeznek a Caubergre. A Flèche Wallone-on ellenben a 199km-ből 198-on nem történt kb. semmi, ugyanúgy, ahogy a legutóbbi tíz alkalommal sem. Nem véletlen, hogy szerdánként rendezik. Persze a legendás Mur de Huy- amire most már háromszor másznak fel a versenyzők, ráadásul az utolsó előtti alkalom egyre közelebb, most éppen 23,5km-re került az utolsóhoz- mindig megmenti az egész délutánt, mert azután úgy áll fel az ember, hogy „ááá, de király volt!”

Többen próbálkoztak az utolsó kilométeren, Romain Bardet volt vagány az elején, de hamar utolérték. Alejandro Valverde jól láthatóan lazán mozgott, Michal Kwiatkowski is erős volt, a bő húsz százalékos meredekségű részen viszont mindenki szenvedett. Bauke Mollema haladt még biztatóan, és feltűnt Albasini, valamint Vanendert is. Valverde végül simán hagyta ott a többieket, az allergiájával is küzdő Dan Martin lett a második, Kwiatkowski a harmadik, Mollema a negyedik, Slagter az ötödik, Gilbert csupán a tizedik helyen zárt.

 

Az ES Bringa osztályzatai

Valverde.jpg

Alejandro Valverde: szezonbeli nyolcadik győzelme, de egészen 2008-ig kell visszamennünk ahhoz, hogy az ezt megelőző legutóbbi klasszikus/félklasszikus sikerét megtaláljuk- akkor a Classica San Sebastian lett az övé. Vasárnap erőtlennek tűnt- mihez képest-, most viszont megint lenyűgöző volt. Mondhatjuk úgy is, Gilbert után egy újabb bajnok újjászületését ünnepelhetjük ezen a héten. „Nem tudom, mi történt, de remekül érzem magam, ismét egy olyan versenyző vagyok, aki támad. Örömömet lelem a kerékpározásban, az edzésben, és a versenyeken is.”- értékelt a befutó után. Az pedig, hogy mennyit jelent neki ez a siker, jól látszódott a célba érkezés utáni reakciójából is. Jó kis elő-szülinapi ajándék volt a részéről, hiszen pénteken tölti be a 34. életévét. Az egyetlen, ami megfigyelhető vele kapcsolatban ebben az évben, hogy hullámzó a teljesítménye, ami miatt jelenleg egy háromhetes megnyerésében nem gondolkodhat. Ez persze semmit sem von le a tegnapi produkciójából. (Az Es Bringa osztályzata: 9)

Dan Martin: a tavalyi Liège-Bastogne-Liège megnyerése után most egy másik ardenneki klasszikuson is bizonyított. Csapatfőnöke, Jon Vaughters azt írta a tegnapi második helyét követően, hogy az Amstel után küldött neki egy e-mailt, amelyben arra kérte, kezdjen el végre úgy tekerni, mint egy első számú versenyző. Nos, megtette. Nagyon szépen fokozatosan lépkedett előre, azzal viszont nem tudott mit kezdeni, hogy Valverde erősebb volt nála. A Garminra érdemes lesz figyelni vasárnap. (8)

Michal Kwiatkowski: még mindig fiatal, olykor a helyezkedésén is van mit csiszolnia, ettől függetlenül maximális dicséretet érdemel, hiszen napról-napra bizonyítja, hogy erős. Az egyetlen, ami hiányzik, hogy végre nyerjen is egy ilyen nagy versenyt. Akár már az LBL-en is meglehet, de az elkövetkező években biztosan (7,5).

Philippe Gilbert: már a verseny reggelén is azt nyilatkozta, hogy az igazán fontos csata a vasárnapi lesz. Persze ekkor még mindenki azt gondolta, csak a terhet akarja levenni a válláról. Nos, utólag már úgy tűnik, valóban nem érzi magát annyira erősnek, mint három éve, és inkább a LBL-re koncentrált. Ugyan becsülettel feltekert az Huy tetejére, fejben kikapcsolt előtte, aminek egy elég komoly helyezkedési hiba lett a vége. A vasárnapi győzelme után megértjük, csak sajnáljuk, hogy ezt most így oldotta meg. (5,5).

A bejegyzés trackback címe:

https://esbringa.blog.hu/api/trackback/id/tr226081954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása